Fuar alanı yerinde kalacak

Güncelleme Tarihi:

Fuar alanı yerinde kalacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 16:05

Yer değişikliği tartışmalarıyla gündeme gelen fuar alanının Akyurt’ta yapılmasının kararlaştırıldığını belirten Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, 2015’te temel atılan alanda 1 yıl içinde inşaat çalışmalarına başlanacağnı kaydetti.

Haberin Devamı

Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş.’nin ortaklarının aldığı kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandığını aktaran Ayantaş şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız bir yer değişikliği işaret etmişti. Ancak bu süreç içerisinde Valilik, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer sivil toplum örgütleri ortaklarımızla yaptığımız istişareler neticesinde Akyurt’ta, temelin atıldığı yerde inşa edilmesini kararlaştırdık. Cumhurbaşkanımıza da burayla ilgili konu aktarıldı. Kendisi, ‘Tamam, siz uygun görürseniz oraya yapılmasını kararlaştıralım’ sözleriyle kararı netleştirdi.

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK

Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde metro ile igili problem de olmayacak. Ulaştırma Bakanlığı sorunu hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacak. Büyükşehir Belediyesi de bölgeye direkt çalışacak ulaşım hatları oluşturacak. Akyurt’ta ulaşım problemi yaşanmayacak. Önümüzdeki günlerde ihale süreci tamamlanıp inşaatına başlanacak.”

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FARKLI BİR ADRES İŞARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 3 ay önce katıldığı bir programda temeli 2015’te Akyurt’ta atılan fuar alanının kentin başka bir bölgesine taşınacağını işaret ederek, “Yaptığımız proje çalışmaları çok daha verimli bir yeri, farklı yerde getiriyor” ifadesini kullanmıştı. Yer değişikliğinin gündeme gelmesinin ardından fuar alanı için yapılan ihaleye katılan firma olmamıştı. 2018’in ilk günlerinde ise Ankara Valiliği projeye maddi destek sağlamak için Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş.’ye ortak olmuştu. Ortak sayısı 8’e çıkan fuar şirketinde; Ankara Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Akyurt Belediyesi, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB), Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO) Ankara Ticaret Borsası (ATB) Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!