Fritöz ve mikro dalga için kanser iddiası

Güncelleme Tarihi:

Fritöz ve mikro dalga için kanser iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fritöz ve mikro dalga fırınların kanser riski taşıdığı ileri sürülüyor. Bu ürünlerin aşırı kullanımının da tehlikeyi artırdığına dikkat çekiliyor.

Ankara Numune Hastanesi Pataloji Bölüm Şefi Doç. Dr. Fehmi Aksoy'un yaptığı araştırmaya göre, fritöz ve mikrodalga fırınlar ani ısı değişikliğiyle gıdalarda şok yaratarak besin değerlerini olumsuz yönde etkiliyor ve kansorejen madde miktarını artırıyor.

Fritözlerde tekrar tekrar kullanılan yağlar da sağlık açısından tehlike yaratıyor. Bu nedenle fritözde kullanılan yağların sık sık değiştirilmesi gerekiyor.

Araştırmaya göre, dengeli beslenme için kişiler yağ alımlarını kalori ihtiyacının yüzde 30'un altına düşürmesi ve özellikle doymuş yağlar ile tekrar kullanılan yağlardan uzaklaşmak gerekiyor.

Ayrıca, Fast food türü hızlı yemek tüketimi ile aşırı sıcak ve soğuk içeceklerin de kanser riskini artırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!