Frikik

Güncelleme Tarihi:

Frikik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Hazırlayan Taner BATURLAR
Haberin Devamı

Kaf-Kaf için bir bilet de siz alın

TÜRK ekonomisindeki yangın, doğal olarak İzmir kulüplerini de etkiliyor. Bir avuç fedakar insanın omuzlarına binen kulüpler, damla damla akan kaynakların da kurumasıyla kıvranmaya başladı. Ahmet Piriştina'nın, Göztepe ve Al -tay'a sağladığı 150'şer milyarlık katkı asla küçümsenmemeli.

İzmir'de krizden en çok etkilenen kulüp KSK... Kaynak az, şube çok... Eeee, camialarda ceplerinde ‘‘akrep’’ olan, parayı hep başkalarının vermesini isteyen, ama ‘‘İlle de başarı’’ diye boğazınıza sarılan, eleştiriyi hakaret boyutuna getirenlerin sayısı hiç de küçümsenecek sayıda değil. Haydi gel de böyle bir ortamda yöneticilik yap...

KSK'nin para sorunu yüzünden bu sezon yaşadığı sorunlara hepimiz şahidiz. Play-Off yarışının en büyük favorileri arasındaki KSK, yaşadığı kaoslar yüzünden bir ara sondan ikinci sıraya kadar indi. Basketbol, voleybol ve hentbol da krizden nasibini aldı.

Karşıyaka-Aydınspor maçından sonra da yazdım. KSK'nin kadrosu, Altay ve Göztepe'den asla kötü değil. Para krizi olmasaydı, yeşil-kırmızılı ekip çok farklı yerlerde olurdu. Yönetim, teknik kadro ve futbolcular da bunun farkında. Önder Baysoy ve arkadaşları uzun vadeli projeler peşinde koşarken, sıcak para için piyango düzenlemeyi de ihmal etmedi. Hedef, tanesi 2,5 milyon lira olan biletlerden, 100 bin adet satmak. Bu, 250 milyar demek. Çekilişi 19 Şubat'ta yapılacak piyangonun masraflarını düşerseniz, kulübün kasasına 200 milyar lira girecek.

Celal Ergin, futbolcu hakedişlerinin her maç için toplam 7 milyar olduğunu söylüyor. Sekiz maçın hakedeşleri dağıtılmış, 12 karşılaşmanın parasını ödemek için harıl harıl para aranıyor.

Piyango, KSK için büyük fırsat. İlçede 600-700 bin kişi yaşıyor. 2,5 milyon lira ödeyerek alacağınız bir biletle, yeşil-kırmızılı ekibin 2.Lig (A) kategorisine, hatta Süper Lig'e çıkmasına katkıda bulunabilirsiniz... Haydi, Karşıyaka için bir bilet de siz alın...

NOSTALJI

GENÇLİĞİNDE meşin yuvarlağın sihiri, onu da kolları arasına almıştı. Özel Türkay Koleji'nde forma giymekle kalmadı, arkadaşlarıyla birlikte Güzelyalı'da Faikbey İdmanyurdu'nun kurulmasına da öncülük etti. Diğer semtlerin takımlarıyla, ‘‘Gazozuna maç’’ yapıyorlardı. Fanatik Göztepeliydi. Sarı-kırmızılı formayı giyemedi, ama 1983'ten itibaren Göztepe'de yöneticilik yapmaya başladı. Şu anda hem Göztepe Dernek Başkanı, hem de Göztepe A.Ş. Basın Sözcüsü... Kuruluşuna öncülük ettiği İzmir Gücü Spor Vakfı'nın da başında. Fotoğrafa bakıp, Levent Ürkmez'i hemen tanımak gerçekten zor.

Orman devirdiler

KONAK Belediye Başkanı Erdal İzgi'nin, İzmirsporlu olduğunu artık sağır sultan bile biliyor. Ahmet Piriştina ve İZBETON Genel Müdürü Hüsamettin Ender'le pazar sabahı buluşan İzgi; Kordon, Bostanlı sahili ve Melez Çayı'ndaki incelemelere katıldı. İzgi ve Ender daha sonra, ‘‘İzmirspor maçına gidiyoruz’’ diye Piriştina'dan ayrılıp, soluğu Alsancak Stadı'nda aldılar. İzgi, bir yanlışlık olduğunu hemen farketti, Ender'in kulağına, ‘‘Bu takımların renkleri tutmuyor!’’ diye fısıldadı. Ender, ‘‘Galiba gençlerin maçı!’’ tahmininde bulundu. KSK'li taraftarlar tezüharata başlayınca gerçek ortaya çıktı, ama iş işten geçmişti. İzgi-Ender ikilisi ilk yarıyı izleyip, Piriştina'nın yanına döndü. İzmirspor-Y.Turgutlu maçının, Atatürk Stadı'nda oynandığını bilmeyen ikili, ‘‘Neden erken döndünüz?’’ diye soran Piriştina'ya cevap verirken yine gaf yaptı: ‘‘Maç, Turgutlu'daymış!’’

Nerede o babayiğit?

OTOMOBİL ve Motor Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile İzmir Otomobil Kulübü Başkanı Erol Hülagü'nün açıklamaları, İzmir'in Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmasının imkansız olduğunu gözler önüne serdi. Otel, havaalanı, personel, otobanlar gibi unsurları bir kenarı bırakın. İzmir'deki özel sektörde, 70-80 milyon dolara malolacak tesis için yatırım yapacak babayiğit veya yiğitler çıkar mı? Bence de mümkün değil. Baksanıza... Koskoca İzmir'in 1.Lig'de temsilcisi yok. Birkaç kişi hariç kimsenin kılı bile kıpırdamıyor. Eleme Grubu'nda Altay ve Göztepe bırakın yardımı, forma reklamı bile bulamadı. İki takımına sahip çıkamayan İzmir, Formula 1 için 70-80 milyon dolarlık yatırımı nasıl yapacak? Kimse, kimseyi boşuna kandırmasın...

Futbol nankör

İZMİR Gücü Spor Vakfı'nın, Kasım ayının ‘‘En’’lerini seçmek için yaptığı toplantıya, Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı Mukan Perinçek de davetliydi. Ege futbolunun en renkli simaları arasında bulunan Perinçek dertli mi dertli. Futbolun çok nankör olduğunu söyleyen Perinçek, ‘‘Aydın'ın 1.Lig'de mücadele ettiği yıllarda başkanlık yaptım. O dönemde dev posterlerimi astıkları Adnan Menderes Stadı'nda şimdi şahsıma küfrediyorlar’’ diye isyan etti. O günleri yaşayan bir spor yazarı olarak Perinçek adına ben de çok üzüldüm... Futbol gerçekten nankör. Bir gün omuzlardasın, ertesi gün ayaklar altında. Ortasını bir türlü bulamıyoruz.

İzmir’e veda

ÜMİT Turmuş, İzmirli futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim... Altay dahil KSK'den Buca'ya, İzmirspor'dan Göztepe'ye kadar beş İzmir takımında da çalışan Turmuş, geçen hafta içinde servisimizi ziyarete geldi. Uzun uzun konuşup, hasret giderdik. Sakarya ile üç yıllık sözleşme imzalamış olmasına rağmen, yaşadığı olumsuz koşullara dayanamayarak istifa etmişti. Daha önce, ‘‘Bir daha İzmir'de çalışmayacağım’’ şeklinde prensip kararı alan Turmuş, doğup büyüğü kenti terkedip, Antalya'ya yerleşeceğini söyledi. ‘‘İzmir mantalite olarak bazı şeyleri aşamıyor ve sürekli geriliyor’’ diyen Turmuş, iki hafta içinde evini taşıyacak.

GÜLÜMSE

İmamların maçı

KARADENİZ'in iki güzel şehri olan Rize ve Trabzon'un mahalle camii imamları her hafta futbol maçı yapıyorlarmış... Ancak, her seferinde Rizeli hocalar, Trabzonlu hocaları yeniyormuş...

Trabzonlu hocalar düşünmüş, taşınmış, ‘‘Bu böyle olmayacak’’ demişler ve akıllarına güzel bir fikir gelmiş. Trabzonspor'da oynayan Hami'yi yanlarına alarak hafta sonu Rize'nin yolunu tutmuşlar. (Tabii maç için)

Oraya vardıklarında da Hami'yi, Trabzon Merkez Camii hocası olarak tanıtıp, takıma almayı planlıyorlarmış. Neyse maç oynanmış ve Trabzon yine 2-1 yenilmiş. Trabzon'a döndüklerinde Trabzonlu sakinler sormuşlar: ‘‘Peki golleri kim attı?’’

Trabzonlu imam takımının kaptanı cevaplamış: ‘‘Bizim golü Hami hoca attı. Onların gollerini ise Roberto Carlos hoca ile Del Piero hoca..

BİR SOLUKTA

ERKAN TAŞDEMİR

Doğum tarihi, yeri:

8 Haziran 1968, Kars

Boy, kilo:

1.76 cm, 79 kg.

Kulübü:

Karşıyaka

Oynadığı takımlar:

Kütahya, Boluspor, PTT, Konya, Göztepe, KSK

Kaç kez milli oldu:

Olmadı

Öğrenim durumu:

Lise mezunu

Medeni durumu:

Evli, bir erkek çocuk babası

Lakabı:

Kral

Fobileri:

Yok

Hobileri:

Balık avlamak

Parfümü:

Cerutti Image

Arabası:

Honda

Beğendiği sanatçılar:

İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş

Hangi takımı tutuyor:

Fenerbahçe

Beğendiği futbolcu:

Emre (Galatasaray)

Futbolcu olmasaydıne olmak isterdi:

Makine Mühendisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!