Fransız Sarayı'nda iftar ve caz

Güncelleme Tarihi:

Fransız Sarayında iftar ve caz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 08:51

Cumartesi başlayıp bir hafta sürecek 6’ncı Ramazanda Caz Festivali kapsamında Ankara’daki Fransız Büyükelçiliği’nde ilk, İstanbul’daki Fransız Sarayı’nda ise ikinci kez iftar sofrası kurulacak.

Haberin Devamı

Ankara’daki Fransız Büyükelçiliği tarihinde ilk kez, İstanbul’daki Fransız Sarayı ise ikinci kez ‘Ramazanda Caz’ festivali çerçevesinde önümüzdeki hafta iftar yemeği ve caz konserlerine ev sahipliği yapacak. Konserler kapsamında Fransa’nın en önemli caz topluluklarından Andre Manoukian Quartet’e, caz ustası Okay Temiz, Türk-Roman müziğinin önde gelen virtüözlerinden usta klarnetçi Yarımdünya Hasan, davulcu Hacı Rüstem Çembeli ve zurna virtüözü Ahmet Özden eşlik edecek.

Fransız Sarayında iftar ve caz

‘İSLAM FRANSA’NIN İKİNCİ DİNİ’
Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Fransız Sarayı’nda düzenlediği toplantıda ilk kez geçen yıl başlattıkları iftar yemeği ve caz konseri etkinliğini bundan sonra geleneksel hâle getirmek istediklerini söyledi. Domenach, “Fransa, Tunus ve Kuveyt’teki terör saldırılarından sonra kardeşlik mesajları vermemiz gerekiyor, düzenleyeceğimiz bu gecenin anlamı budur. Amacımız Ramazan geleneğinden yola çıkarak kültürel bir etkinlikle çeşitliliği ve kardeşliği vurgulamak. İslam, Fransa’nın ikinci dinidir, İslam bir barış dinidir, Fransa’daki Müslümanlar da ibadetlerini istedikleri gibi rahatça yapabiliyor. Biz de popülist (söylemlere) ve yabancı düşmanlığı sapmalarına karşı mücadele ediyoruz” dedi.

Fransız Sarayında iftar ve caz

Haberin Devamı

RAMAZAN’DA CAZ BAŞKADIR
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fransa İstanbul Başkonsolosluğu, Hakan Erdoğan Productions ve Uniq İstanbul tarafından düzenlenen ‘Ramazanda Caz’ festivali, 4 Temmuz’da Okay Temiz ve Roman Orkestrası’nın Uniq Açıkhava Sahnesi’nde vereceği konserle başlayacak. Festival, 5 Temmuz Pazar günü aynı sahnede Yasmine Hamdan konseriyle, 9 Temmuz Cuma günü Fransız Roman Caz geleneğinin en iyi temsilcilerinden kemancı Pier Blanchard & Gypsy Jazz Quartet konseriyle devam edecek. Festival kapsamında Andre Manoukian Quartet, Okay Temiz ve Roman cazcılarla birlikte 10 Temmuz’da Fransız Sarayı’nın bahçesinde, 11 Temmuz’da da Ankara’daki Fransa Büyükelçiliği’nde konser verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!