Fransız müzisyenlerden Türk ezgileri

Güncelleme Tarihi:

Fransız müzisyenlerden Türk ezgileri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 13:08

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde düzenlenen Türk Müziği Atölyesi etkinlikleri kapsamında Fransa'nın Lille şehrinde bulunan ve 10 müzisyenden oluşan Clownest Orkestra, Balkan müziklerinden örnekler sundu.

Haberin Devamı

Karagöz Sanat Evi, 20-26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Türk Müziği Atölyesi kapsamında Fransız 10 müzisyenin oluşturduğu Clownest Orkestra'nın mini konserine ev sahipliği yaptı. 23 Temmuz Cumartesi günü sahneye çıkan grup, atölye çalışmasında öğrendikleri Türk müziklerini başarılı bir performans ile müzikseverlere sundu. Fransız grup, Balkan müzikleri eşliğinde dinleyenlerle birlikte dans etti. Cüneyt Pirzola'nın eğitmenliğini yaptığı grupta İstanbul'dan klarnet sanatçısı Savaş Zurnacı, klavyede Ayvalık'tan Naim Kızılaslan ve kemanda Özcan Cicin yer aldı. Topluluğun Ayvalık'ta yapmayı planladığı 4 sokak konseri ülkedeki son gelişmeler nedeniyle iptal edilirken Clownest Orkestra Karagöz Sanat Evi'nde 23 Temmuz Cumartesi verilen konser Ayvalıklı sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Fransız müzisyenlerden Türk ezgileri

Clownest Orkestra, Balkan müzikleriyle başladıkları konserlerinde bir kemanı üç kişinin de başarıyla çalabileceğini göstererek başarılı performansları ile göz doldurdu. Karagöz Sanat Evi sahibi Kenan Öztürk, Clownest Orkestra'nın Fransa ve Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde 6 yıldır geleneksel halk müzikleri eksenli Balkan ve Klezmer müziği üzerine sokak performansları ve konserler düzenlediğini söyleyerek "Bir sokak grubundan farklı olarak, orkestra içerisinde barındırdığı farklı müzik enstrümanları ile dinamik, aynı zamanda neşeli müzik ve dans koreografileri sunuyorlar. Topluluk 3 keman, 2 tuba, darbuka, saksafon, klarnet, trombon, cümbüş ve akordeondan oluşuyor. Clownest Orkestra seyircilerine farklı kültürlere ait bu enstrümanlar ile Fransız, Makedon ve Yunan dans müzikleri sunuyor. İlginç ve özel bir çalışma oldu. Kısa sürede Türk Müziğini başarıyla yorumlamayı öğrendiler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!