Fransız eski İçişleri Bakanı’na şok gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Fransız eski İçişleri Bakanı’na şok gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 01:12

Adı pek çok yolsuzluk iddisıyla anılan Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin kara kutusu eski İçişleri Bakanı Claude Gueant, açıktan yüksek miktarda para aldığı iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Salı sabahı İçişleri eski Bakanı Gueant, kendi dönemindeki Emniyet Genel Müdürü Michel Gaudin ile birlikte, mali suçlar ve yolsuzluklarla mücadele ekiplerince sabah 08.00’de gözaltına alındı.

Eski Bakan ve polis şefi, 2002-2004 yılları arasında usülsüz şekilde, kaynağı belli olmayan nakit paralar almakla suçlanıyor. Geçtiğimiz haziran ayında, Gueant’ın hesabına aktarıldığı tespit edilen nakit paralar hakkında soruşturma başlatılmış, Gueant’ın hesabına her ay “soruşturma ve gözetim maliyetleri” adı altında açıktan 10 bin euro aktarıldığını ortaya çıkmıştı.

Eski İçişleri Bakanı’na yakın isimler, Gueant’ın yolsuzluk yapmadığını, bu parayı prim dağıtmak için, özellikle Sarkozy’nin korumalarını ödüllendirmek için kurulan özel bir ‘ödüllendirme sistemi’ için kullandığını dile getiriyor. Ancak Claude Gueant’ın, Sarozy’nin seçim kampanyası yolsuzluğundan, devrik Libya lideri Kaddafi’den çantalarla alındığı iddia edilen paralarla ilgili yolsuzluğa kadar, Sarkozy’ye atfedilen pek çok skandalda adı geçiyor.

Haberin Devamı

Eski Bakan ve polis şefi 24 saat gözaltında tutulacak. Gerekli görüldüğü takdirde bu süre 24 saat daha uzatılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!