Fransız çift, 30 yıldır Demre'de tatil yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Fransız çift, 30 yıldır Demrede tatil yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 11:59

Fransız öğretmen çift, 30 yıldır aralıksız Antalya’nın Demre İlçesi’nde tatil yapıyor.

Haberin Devamı

Fransa’nın Lille kentinde yaşayan emekli öğretmen çift 66 yaşındaki Nicole ve aynı yaştaki eşi Piene Lemoine, ilk kez 1986 yılında karavanla tatil için İstanbul’a gitti. Ege sahillerini takip ederek Antalya’nın Demre İlçesi’ne ulaşan çift, bölgeyi çok beğendi. İlk tatillerinden bu yana aralıksız Demre’ye giden çift, tam 30 yıldır bu tatil alışkanlıklarını bozmadı.

2009 yılında emekli olan Lemoine çifti, tatil sürelerini de uzatarak Türkiye’de daha fazla zaman geçirmeye başladı. Yazın karavanla, kışın uçakla Türkiye’ye giden çift, tatillerinin bir bölümünü mutlaka Demre’de geçiriyor.

BU YIL YİNE KARAVANLA GELDİLER

Bu yıl yine karavanla Demre’nin Çayağzı Limanı’ndaki Andriake kamping alanına gittiklerini belirten Piene Lemoine, Türkiye’nin hemen hemen her yerini gezdiklerini söyledi. Demre’de kendilerini evlerindeymiş gibi hissettiklerini söyleyen Lemoine, “Burada dostlar edindik. İnsanlar güler yüzlü, yardımsever. Sizinle bir dilim ekmeğini paylaşıyorlar. Türkiye, bize göre Fransa’dan daha güvenli. Ayrıca birçok Avrupa ülkesinden de daha güvenli. Bu nedenle burada tatil yapmayı seviyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GÜVENLİK ENDİŞESİ YAŞAMIYORUZ

Türkiye’yi, Fransa’dan daha iyi tanıdıklarını anlatan Piene Lemoine, yaz ve kış olmak üzere her yıl iki kez tatil için gittiklerini söyledi. Demre’de karavanın pencere ve kapısını açık bırakıp uyuduklarını, hiçbir güvenlik endişesi yaşamadıklarına dikkati çeken Lemoine, Avrupa’nın birçok ülkesinde böyle bir durumda hemen soyulacaklarını iddia etti. Bazı Avrupa ülkelerinde bu durumu yaşadıklarına da değinen Piene Lemoine şöyle konuştu:

“Buradaki dostlarımız, ailemiz gibi. Ekonomik durumumuz iyi. Onlara hediyeler getirmemiz normal bir olay. Ama buradaki dostlarımızın çoğunun, ekonomik durumları iyi olmadığı halde bize hediyeler hazırlıyorlar. Bize gönüllerini açıyorlar. Bu insanları dünyanın neresinde bulabilirsiniz.”

Fransız çift, tatilleri boyunca ellerinde poşetlerle Çayağzı sahilinde temizlik de yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!