Fransız basınından milli takımlarına övgü

Güncelleme Tarihi:

Fransız basınından milli takımlarına övgü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 11:14

Fransız basınından milli takımlarına övgü

Haberin Devamı

Orhan SENCER/İSTANBUL, (DHA) - FRANSIZ basını, Euro 2016 çeyrek finalinde İzlanda'yı 5-2 yenerek yarı finale adını yazdıran Fransa Milli Takımı'na övgü yağdırdı.

"Neredeyse mükemmel" başlığını atan L'Equipe, "Maviler, İzlanda karşısında bir festivali yönetti ve yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu. Antonie Griezmann her şeyi yaptı ve takımı yarı finale taşıyan isimlerin başında geldi. Fransa bu sonuçla 5'inci kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale adını yazdırdı" ifadesini kullandı. Le Figaro gazetesi, "Fransa, yarı final için buzu kırdı" başlığını atarken, Le Parisien de, "Bu sefer inanıyoruz" manşetini kullandı.

DESCHAMPS: YARI FİNALDE DÜNYANIN EN İYİ TAKIMI ALMANYA İLE KARŞILAŞACAĞIZ

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps maçın ardından yaptığı açıklamada, "Fransa halkı aylardır bizim arkamızdaydı. Kendilerine bu zevki ve duyguları yaşattığımız için mutluluk duyuyorum. Şimdi yarı finalde dünyanın en iyi takımı Almanya ile karşılaşacağız" dedi.

PAYET: İZLANDA'NIN GÜCÜNÜ BİLİYORDUK VE ZAYIF YÖNLERİNE ÇALIŞTIK

Fransız futbolcu Dimitri Payet de, "İzlanda maçına çok iyi hazırlanmıştık. Onların gücünü biliyorduk ve zayıf yönlerine çalıştık. Yarı finalde Almanya ile karşılaşacağız. Zor bir maç daha bizi bekliyor" diye konuştu.

GİROUD: DÜNYA KUPASI'NIN İNTİKAMINI ALMAK İSTİYORUZ

İzlanda Milli takımı karşısında iki gol kaydeden Oliver Giroud ise, "Kendim adına, takım adına ve tüm Fransızlar adına çok mutluyum. Takım olarak 5 gol attığımız için çok memnunuz. İzlanda da maçta pes etmedi. Çok cesur ve azimli bir takım. Şimdi ise Almanya ile oynayacağımız maça odaklanmalıyız. Çok büyük bir maç olacak. Dünya Kupası'nın intikamını almak istiyoruz. Takımımla gurur duyuyorum ve Almanya karşısında galip geleceğimize inanıyorum" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!