GeriSeyahat Fransız barok ustaları festivalde
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fransız barok ustaları festivalde

Fransız barok ustaları festivalde

Barok müziğin önde gelen yorucularından olan Les Musiciens du Louvre Grenoble 31.Uluslarası İstanbul Müzik Festivali kapsamında Aya İrini'de bir konser verecek. Şef Marc Minkowski yönetimindeki topluluğun konseri 21 Haziran saat 19:30'da başlıyor. Topluluk, Jean Philippe Rameau’nun sahne eserlerindeki dans müziklerinden oluşturulmuş L’apothéose de la danse Süiti ile “Joseph Haydn’ın yapıtlarını seslendirecek.

Les Musiciens du Louvre – Grenoble’un seslendireceği  “L’apothéose de la danse” süiti Jean Philippe Rameau’nun çeşitli operalarından oluşturulmuş bir yapıt. Eserlerdeki dans sahnelerinin ağırlıklı olarak kullanıldığı bu süit, barok dönem Fransız müziğinin çalgılama yönünden ne denli zengin bir renk paletine sahip olduğunu müzikseverlere kanıtlıyor.

Konserde klasik dönemin en önemli bestecilerinden biri olarak kabul edilen Joseph Haydn’ın iki eseri yer alıyor. Les Musiciens du Louvre – Grenoble’un Haydn’dan seslendireceği ilk eser L’Isola disabitata adlı operasının uvertürü, diğeri ise Paris için bestelediği 83 numaralı senfonisi.

Tüm yaşamı boyunca 100’ün üzerinde senfoni besteleyen ve haklı olarak adı “Senfoninin Babası” olarak anılan besteci Joseph Haydn’ın eserleri, 31. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde İstanbullu müzikseverlere Les Musiciens du Louvre – Grenoble ile ulaşacak.

Biletler için:
www.biletix.com
Tel:  0 216 454 15 55

False