Fransa'yı tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

Fransayı tanıyalım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2011 10:03

A Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası'ndaki rakibi güçlü Fransa...

Haberin Devamı

İlk turda B Grubu'nda yaptığı 5 maçı da kazanan Fransa, 2. tura grup lideri olarak çıktı. Türkiye ise A Grubu'nda yaptığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 yenilgiyle 3. oldu.

Avrupa Şampiyonaları’ndaki şanssız yenilgileri ile hatırlanan Fransa Milli Takımı, 1949 yılındaki gümüş madalya dışında 1937, 1951, 1953, 1959 ve son olarak da 2005 yıllarındaki turnuvalarda da bronz madalyanın sahibi olmuştu. 2005’teki bronz madalya ile birlikte 2000 yılında Sydney Olimpiyatları’nda kazandığı gümüş madalya Fransa’nın son yıllardaki en büyük başarısı.

2009 yılında Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na da bu yıl olduğu gibi iyi bir başlangıç yapan Fransa, oynadığı ilk tur ve ikinci tur maçlarında mağlubiyet yüzü görmemiş ama çeyrek finalde turnuvayı şampiyon olarak bitiren İspanya’ya 66-86’lık farklı bir skorla yenilerek şampiyonada daha ileri gidememişti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sene Türkiye’de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’na ise önemli oyuncularından eksik olarak katılan Fransa, kadrosunda Tony Parker, Joakim Noah ve Ronny Turiaf gibi isimler olmadan gruplardan çıkmayı başarmış ama ikinci tur eleme maçında Türkiye’yle eşleşerek sahadan 95-77 gibi farklı bir skorla mağlup ayrılmıştı.

Litvanya için ise ideal kadrosu ile hazırlık dönemine başlayan Fransızlar, Londra’daki Olimpik Test Turnuvası’nda İngiltere’ye karşı oynadıkları hazırlık maçında Ronny Turiaf’ın elinden sakatlanması sonucu yine önemli bir oyuncusundan eksik kaldı. Bunun dışında kadrosunda NBA’de San Antonio Spurs’de forma giyen Tony Parker, Milli oyuncumuz Ömer Aşık’ın Chicago Bulls’dan takım arkadaşı Joakim Noah, Charlotte Bobcats oyuncusu ve takım kaptanı Boris Diaw, Washington Wizards’lı Kevin Seraphin ve Portland Trail Blazers’da oynayan Nicolas Batum gibi isimleri bulunduran Fransa, Eurobasket 2011’de en çok NBA oyuncusuna sahip olan takımlardan biri.

Vincent Collet’nin başantrenörlüğünü yaptığı Fransız Milli Takımı’nda Ronny Turiaf’ın yerine kadroya alınan Ali Traore Rusya’nın BC Lokomotiv–Kuban Krasnodar takımında forma giyiyor. Bunun dışında İspanya’nın Valencia takımında oynayan Florent Pietrus ve Nando De Colo ile birlikte Andrew Albicy, Charles Lombahe, Steed Tchicambaud ve Mickael Gelabale Fransa’nın Avrupa’da oynayan oyuncuları.

Haberin Devamı

Litvanya’daki 2011 Avrupa Şampiyonası’na iddialı başlayan Fransız Milli Takımı, ilk turda oynadığı 5 karşılaşmadan da galip ayrılırken, Rusya ile birlikte turnuvada ikinci tura namağlup yükselen iki takımdan biri oldu. İkinci tur maçlarını A Milli Takımımızın da yer aldığı E Grubu’nda yapacak olan Fransa’nın ilk rakibi ise 7 Eylül Çarşamba günü saat 18:00’de 12 Dev Adam olacak.

Başantrenörleri ise 48 yaşındaki Vincent Collet..

İŞTE FRANSA KADROSU

Fransayı tanıyalım

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!