Fransa'yı şoke eden fotoğraf

Güncelleme Tarihi:

Fransayı şoke eden fotoğraf
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 00:00

Somali'de El Kaide ile bağlantılı Eş-Şebab örgütü, cuma günü Fransız komandoları ile çıkan çatışmalar sırasında hayatını kaybettiği belirtilen Fransız askerin fotoğraflarını yayımladı.

Haberin Devamı

Eş-Şebab örgütüne ait Twitter hesabında yayımlanan üç fotoğrafta, Fransız askerin cesedinin yanında farklı türde silahlar, iletişim araçları ve kurşun geçirmez yelekler de görülüyor.

Eş-Şebab Sözcüsü Abdulaziz Ebu Musab daha önce bir internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, askerin, Fransız ordusunun 2009'dan beri örgütün elinde rehin olan Fransız istihbaratçıyı kurtarma girişimi sırasında yaralandığını ve ardından hayatını kaybettiğini söylemiş ve askerin cesedini yakında yerel basına göstereceklerini belirtmişti.

İŞTE ÖLDÜRÜLEN FRANSIZ ASKERİNİN FOTOĞRAFLARI

Musab, ayrıca Fransız komandolarının kurtarmak için operasyon düzenlediği rehinenin ellerinde ve hayatta olduğunu ifade etmişti.
Fransız komandolarının, 2009 yılında kaçırılan bir Fransız istihbaratçıyı kurtarmak için Polo Merir şehrindeki bir eve düzenlediği hava indirme operasyonunda, aynı aileden üç sivil hayatını kaybetmiş, bir Fransız askeri ölürken, biri de yaralanarak esir düşmüştü.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!