Fransa’da okullar terör tehdidi altında açıldı

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da okullar terör tehdidi altında açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 09:53

Fransa’da yaşanan terör olayları ve terör tehdidi nedeniyle okullarda güvenlik önlemleri artırıldı. Üniversitelerde giriş-çıkışları kontrol etme ve arama çalışmaları için fakültelere 30 milyon euro ek bütçe verilecek.

Haberin Devamı

FRANSA’da eğitim yılının başlaması dolayısıyla yüksek öğrenim kurumlarının yöneticileriyle bir araya gelen Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem, ilk ve orta eğitimde olduğu gibi üniversitelerde de güvenliği sağlamak amacıyla bazı önlemler alındığını açıkladı. Bu çerçevede yüksek öğretim kurumlarına 30 milyon euroluk devlet desteğinin ayrıldığını söyleyen Vallaud-Belkacem, yeni eğitim-öğretim döneminin güvenlik önlemlerinin artırıldığı şartlarda gerçekleşeceğini kaydetti.

3 BİN YEDEK ASKER

Eğitim yılı boyunca güvenlik kaygısıyla birçok yenilik kararı alındı. Buna göre yüksek öğretimde olduğu gibi, ilk ve orta öğretim kurumları yönetici ve personeline terör saldırısı durumunda yapılacakları konu alan eğitimler verilecek. Okulların çevresinde güvenlik görevlileri konuşlandırılacak, resmi ve sivil görevliler tarafından okul çevresinin güvenliği sağlanacak.

Haberin Devamı

GİRİŞLER KURALA BAĞLANDI

Tüm okulları kapsayacak şekilde saldırı ihbar uygulaması geliştirildi. Kısa mesaj şeklinde geliştirilen sistemin deneme uygulaması dün yapıldı ve başarılı olduğu açıklandı. Öğrencilerin okula girişleri kurala bağlı tutuldu. Buna göre veliler çocuklarını okul girişlerinde öğretmen veya görevli kişiye teslim edecek, veli veya yetişkinlerin okul binası veya bahçesine girmesine izin verilmeyecek.

TATBİKAT YAPILACAK

Okullarda yılda üç kere saldırı tatbikatı düzenlenerek, öğrencilere saldırı anında yapılması gerekenler öğretilecek. Yaşı küçük öğrencilere ise saldırı anında izleyecekleri davranış biçimi oyun şeklinde hazırlanan tatbikatlar ile anlatılacak.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLECEK

Okullardaki genel durum ve tehlikeler hakkında hem öğrenciler, hem de veliler bilgilendirilecek, güvenlikle alakalı toplantılar sistemli şekilde tekrarlanacak. Okulların girişleri güvenli hale getirilecek, geniş cadde veya meydanlara bakan binalara erişimin kısıtlanması için ek tedbirler öncelikli çalışmalar listesine alınacak. Okul önlerinde kalabalıkların oluşması önlenecek.
Okullarda güvenliği sağlamak amacıyla alınacak önlemler arasında tüm eğitim kurumlarının giriş ve çıkışları ile bulundukları sokak veya caddelerin güvenlik kameraları ile izlenmesi de yer alıyor.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİLER TAKİP EDİLECEK

Öğrenciler veya eğitim kadrosu ve personel arasında aşırıya kaçabilecek veya şüpheli hareketlerde bulunanlar okul yönetimi tarafından eğitim müdürlüklerine ve emniyete bildirilecek. Bu kişiler hakkında takip gerçekleştirilecek, takibin sonucu okul yönetimi tarafından bu kurumlara raporlanacak. Özellikle gençlerin radikalleşmesinin önüne geçmeyi amaçlayan bu uygulama ile gerektiği durumda aileler ile de iletişime geçilip bilgilendirme ve önlem çalışması başlatılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!