Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı eşinin 25 yaş büyük olmasıyla ilgili ilk kez konuştu

Güncelleme Tarihi:

Fransanın yeni Cumhurbaşkanı eşinin 25 yaş büyük olmasıyla ilgili ilk kez konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 12:43

Eşinden 25 yaş küçük olan Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı Macron haklarında çıkan haberlere, “Eşimden 20 yaş büyük olsaydım hiç kimse bir an bile uygunsuz bir eş olabileceğimi düşünmezdi” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geride kaldığı Fransa’da, Élysée Sarayı’nın yeni sahipleri Emmanuel Macron ve kendisinden 25 yaş büyük eşi Brigitte Trogneux oldu. 15 yaşında bir lise öğrencisiyken evli drama öğretmeni Brigitte’e aşık olan ve yıllar sonra onunla evlenen Macron, bu sayede, göreve geldik kısa süre sonra eşinden boşanan sonra da eski şarkıcı yeni manken Carla Bruni’yle evlenen Nicolas Sarkozy ve Élysée Sarayı’nda birlikte yaşadığı sevgilisi Valerie Trierweiler’i oyuncu Julie Gayet’le aldatan François Hollande’ın ardından ‘magazin basının gündeminden düşmeye Fransa cumhurbaşkanı’ geleneğini de sürdürmeyi ‘başardı.’

Ancak eşiyle arasındaki yaş farkı ve ilişkilerinin alışılagelmişin dışındaki hikayeleri nedeniyle her gün gazetelere haber olan Macron bu durumdan bir hayli rahatsız. Erkeklerin eşlerinden büyük olmasını normal karşılayan insanların kendisi eşinden küçük olduğu için ilişkilerini sorgulamasına tepki gösteren Macron, Le Parisien’e yaptığı açıklamada, “Eşimden 20 yaş büyük olsaydım hiç kimse bir an bile uygunsuz bir eş olabileceğimi düşünmezdi. Brigitte benden 20 yaş büyük diye pek çok insan ‘Bu ilişki kabul edilebilir değil, imkansız’ diyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fransanın yeni Cumhurbaşkanı eşinin 25 yaş büyük olmasıyla ilgili ilk kez konuştu

TROGNEUX: 2017’DE YARIŞMASI GEREKİYORDU, 2022’DE EN BÜYÜK SORUNU BENİM YÜZÜM OLACAK

Brigitte Trogneux ise magazinin ilişkilerine olan ilgisi karşısındaki tepkisini şakayla karışık göstermeyi tercih etti. Aralarındaki yaş farkını önemsemediğini gösteren Trogneux, “Cumhurbaşkanlığı için 2017’de yarışması gerekiyordu, çünkü 2022’de en büyük sorunu benim yüzüm olacak” diye konuştu.

EMMANUEL VE BRIGITTE’IN SIRADIŞI İLİŞKİSİ
Macron ve eşi, Macron’un okuluğu lisede tanıştı, ancak bu klasik bir ‘lise aşkı’ değildi. Zira Brigitte Trogneux, Macron’un, kendisinin evli ve üç çocuklu drama öğretmeniydi. Bu sırada Macron 15, Brigitte Trogneux ise 39 yaşındaydı. Macron ailesi ise çocuklarının, Brigitte Trogneux’nün de kızı olan, sınıf arkadaşı Laurence Auzière’e aşık olduğunu sanıyordu.

Haberin Devamı

Bu ilişkiyi fark eden aile, oğullarını Paris’teki bir yatılı okula gönderdi; Brigitte Trogneux’den de ‘Emmanuel 18 yaşına gelene dek ondan uzak durmasını’ istedi. Ancak Brigitte Trogneux’den “Hiçbir şey için söz veremem” yanıtını aldı. Şimdiyse Brigitte Trogneux, Macron’un annesi için ‘bir gelinden çok arkadaş.’

Brigitte Trogneux, Macron’un kampanya sürecinin en önemli isimlerinden biri, hatta pek çok kişiye göre ‘Macron’un kafasından geçenleri en iyi bilen insan.’ Bu durum, çiftin Élysée Sarayı’na taşınmasının ardından da değişmeyeceğe benziyor. Zira Macron, seçimlerden kısa süre önce Vanity Fair’e verdiği bir röportajda, “Seçilirsem, özür dilerim seçildiğimizde, Brigitte de orada olacak, bir sorumluluk ve yeriyle” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!