Fransa’nın sınır dışı kararına itiraz edecek

Güncelleme Tarihi:

Fransa’nın sınır dışı kararına itiraz edecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 10:02

Müslüman Kardeşler teşkilatının kurucusu Hasan el-Benna’nın torunu Hani Ramadan, bir konferans için gittiği Fransa’dan ikamet ettiği İsviçre’ye sınır dışı edilmesi kararına itiraz edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

RAMADAN, kararla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “7 Nisan Cumartesi günü Colmar’da konferans vermeye gitmiştim. Karar bana konferans sonrası ulaştı, polisler eşliğinde İsviçre’ye sınır dışı edildim. Elbette bu haksız karara itiraz edeceğim” ifadelerini kullandı.

Sınır dışı kararının, kadınlara ayrımcılık yaptığına dair hatalı bir yaklaşım içerdiğini belirten Ramadan, kendisinin, “Gerçek bir Müslüman kadın, peçesini her yerde ve her şartta takmalı. Kadın, sadece kocasına başörtüsüz görülebilir” ifadesini kullandığının iddia edildiğini söyledi. Ramadan, “Ancak ben bu sözleri hiç kullanmadım. Eşim ve kızlarım başörtüsü takıyor, ellerini ve yüzlerini gösteriyor. Bir kadının isteğine ve inancına göre giyinme hakkına sahip olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANI İSPAT ETMELİ

Hani Ramadan, açıklamada şöyle dedi: “Bakanlığın yazılı kararında kadınlara karşı ayrımcılık yaptığıma dair ifadelerim olduğu aktarılıyor. Bunu Eylül 2002’de Le Monde gazetesine yazdığım bir yazıya dayandırıyorlar. İddiaya göre, zina yapan kadınların recm edilmesini doğru buluyorum. Ancak yazıda kadınların recm edilmesi meselesi söz konusu değil. O dönem Nijerya’da Emine Laval ve Safiye Hüseyni, Irak’ta Sakine’nin recm edilmesine karşı çıkmıştım. İçişleri Bakanı, beni İsrail düşmanı olmakla suçluyor. Siyonistlerle ilgili eleştirilerimin, Yahudilere karşı kine teşvik edebileceğini düşünüyor ama bu, Filistin ve Gazze’de halka karşı işlenen suçları kınamamıza engel olmamalı. Sözlerimin, Batılı toplumlara, kadınlara veya Yahudilere karşı kine ve nefrete teşvik ettiğinin söylenmesi gerçeği yansıtmıyor. Çünkü ötekine saygı duymaya dayalı medeniyetler arası diyaloğu savunuyorum. Sözlerim ön yargılar üzerine kurulu değil. Bakanın, benim de onun kadar cumhuriyetin değerlerini savunduğumu anlaması gerek.”
Ramadan, Fransa İçişleri Bakanı Matthias Fekl’e, bu iddiaları ispat etme çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!