Fransa’da teröre karşı özel birim

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da teröre karşı özel birim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 10:21

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, olası terör saldırısı karşısında gerekli önlemleri yarım saat içerisinde alabilecek ve 50 ile 60 kişiden oluşacak ‘eylem gücü’ kurulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

 

FRANSA’da Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un başkanlığında Elysee Sarayı’nda toplandı. Hükümet Sözcüsü Christophe Castaner, toplantı sonunda yeni kurulacak ‘eylem gücü’ konusunda basına bilgi verdi. Castaner, “Cumhurbaşkanı Macron’a doğrudan bağlı olarak çalışacak, terör saldırısı karşısında gerekli önlemleri yarım saat içerisinde alabilecek, 50 ile 60 kişi arasında kişinin görev alacağı bir eylem gücü oluşturulmasına karar verildi” dedi.

7 HAZİRAN’A KADAR OLUŞTURULACAK

Eylem gücüne tayin edilecek kişilerin, gece ve gündüz çalışarak, üst düzey yetkililerle istişare içerisinde terörle mücadele konusunda gerekli tüm bilgileri toplayacaklarını ifade eden Castener, 7 Haziran’a kadar oluşturulacak yeni oluşum ile terör saldırılarına karşı istihbarat bilgilerinin de tek elden, daha çabuk ve düzenli bir şekilde toplanmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!