Fransa'daki rehine krizinde saldırganlar öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Fransadaki rehine krizinde saldırganlar öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 11:57

Fransa'nın Rouen kentinde bıçaklı iki kişi, kilisedeki insanları rehin aldı. Polisin yaptığı operasyon sonucunda iki saldırgan öldürüldü. Rehin alınan bir rahibin ise korkunç şekilde öldürüldüğü bildirildi. Olayın yaşandığı yerin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın memleketi olması dikkat çekti. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Saldırganlardan birinin geçmişte Türkiye'ye geldiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Fransa'nın Normaniya bölgesindeki Saint-Etienne-du-Rouvray kasabasında bıçaklı iki saldırgan, ayin sırasında 84 yaşındaki bir rahip ve kilisede bulunan dört kişiyi rehin aldı.

Fransadaki rehine krizinde saldırganlar öldürüldü

Yaşanan rehine krizi nedeniyle olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye aracı intikal etti. Yapılan operasyon sonucunda, iki saldırgan da öldürüldü.

Rehin alınan kişiler arasındaki papazın ise öldüğü açıklandı.

"BOĞAZINI KESTİLER"

Reuters'ın haberine göre, Fransız basını saldırganların, rahibin boğazını kestiğini bildirdi. Olayda yaralanan bir kişinin de durumunun kritik olduğu belirtildi.

Paris terörle mücadele savcısı, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Fransadaki rehine krizinde saldırganlar öldürüldü

Öldürülen rahip Jacques Hamel

HOLLANDE'IN MEMLEKETİ

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve memleketi Rouen olan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande saldırının yaşandığı kasabaya gitti.

Basına kısa bir açıklama yapan Hollande, "Bu aşağılık bir terör saldırısıdır" ifadelerini kullanırken, iki saldırganın da IŞİD'e biat ettiğini söyledi.

IŞİD'e karşı tüm yöntemlerle savaşacaklarının altını çizen Hollande, bu savaşı sürdürürken insan hakları ve demokrasiye de saygı duyacaklarını sözlerine ekledi.

IŞİD'ın yayın organı olarak bilinen Amaq haber ajansı da saldırıyı örgütün düzenlediğini bildirdi.

"TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ" İDDİASI

Associated Press'in haberine göre, Normandiya'da yaşayan bir Müslüman lider, saldırganlardan birinin geçmişte Türkiye'ye gittiğini ve bunun üzerine polis tarafından takibe alındığını öne sürdü.

Mohammed Karabila adlı Müslüman lider, saldırganın en az 1.5 yıldır polisin radarında olduğunu belirtti. Fransız basını söz konusu kişinin, Türkiye'den döndükten sonra Fransa'da bir yıl hapis yattığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!