Fransa'da kilise saldırganının fotoğrafı ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Fransada kilise saldırganının fotoğrafı ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 11:03

Fransa'da dün ayin sırasında bir kiliseyi basarak içeridekileri rehin alan saldırganlardan Adel Kermiche'in fotoğrafları yayınlandı. Kilisedeki papazın kafasını keserek öldüren saldırganın elektronik kelepçe taktığı açıklandı. İkinci saldırganın ismininse Malik P. olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Fransa'nın Normandiya bölgesinde gerçekleştirilen kilise saldırısını gerçekleştiren faillerden birinin fotoğrafları ortaya çıktı.

Fransada kilise saldırganının fotoğrafı ortaya çıktı

Adel Kermiche'e ait olduğu iddia edilen bu fotoğraf 2011 yılında çekilmiş.

Bir rahibin öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin 19 yaşındaki Adel Kermiche olduğu açıklandı. İkinci saldırganın adı ise Malik P.  Kermiche ve Malik P. polis tarafından öldürülmeden önce, 86 yaşındaki rahip Jacques Hamel’in boğazını kesti.

Fransada kilise saldırganının fotoğrafı ortaya çıktı

Haberin Devamı

TÜRKİYE SINIR DIŞI ETTİ

Fransız basınına göre iki saldırgan güvenlik güçlerinin terörist listesinde olan kişilerdi. Saldırganlardan birinin 19 yaşındaki Adel Kermiche olduğu tespit edildi. Fransız basınına göre, Kermiche, Mayıs 2015’te IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye gitmek isterken Türkiye’de yakalanıp İsviçre’ye oradan da Fransa’ya geri yollanmıştı. 10 ay hapiste kalan Kermiche 2 Mart’ta şartlı tahliye edilmişti. Buna göre ailesinin yanında elektronik kelepçe ile yaşayacak, sadece 08.30 ile 12.30’da sokağa çıkabilecekti. Katliam da bu sırada gerçekleşti.

İKİNCİ SALDIRGAN AİX-LES-BAINS KENTİNDEN

İkinci saldırganın kimliği ise bugün öğlen saatlerinde açıklandı. Fransız Alpleri'ndeki Aix-les-Bains kentinde yaşadığı ve Saint-Die-des-Vosges'de doğduğu belirtilen 19 yaşındaki Malik'in soyadı henüz paylaşılmadı.

KERMICHE TÜRKİYE'DEN SINIR DIŞI EDİLMİŞ

Fransa Terörle Mücadele Başsavcısı François Molins de Kermiche’nin daha önce Türkiye’den sınır dışı edildiğini doğruladı. Saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen ve Kermiche’nin resmi sabıkası olmamasına rağmen terörle mücadele polisi tarafından tanındığını belirten Molins, 23 Mart 2015’te bu şahsın kaybolduğu yolunda ailesinin şikayette bulunduğunu, aynı gün Suriye’ye gitme planı yapan bu şahsın Almanya’da üzerinde büyük ağabeyinin kimliği ile sorgulandığını söyledi. Yine bu kişinin adli denetim altında tutulduğunu ve yurt dışına çıkışına yasak getirildiğini ifade eden savcı, 11 Mayıs 2015’te Kermiche’nin yeniden ortadan kaybolmasının ardından hakkında uluslararası arama kararı çıkartıldığını anlattı.

Haberin Devamı

Fransız savcı, üzerinde kuzeninin kimliği ile Kermiche’nin 13 Mayıs’ta Türkiye’de sorgulandığını ve ardından Fransa’ya iade edildiğini dile getirdi.

ELEKTRONİK KELEPÇE TAŞIYORMUŞ

Bu yıl 22 Mayıs’ta hakkında dava açılan Kermiche’nin, dava tamamlanana kadar adli denetim altında tutulması ve elektronik kelepçe ile dolaşmasına karar verildiğini kaydeden Molins, yine savcının talebi ve mahkemenin bunu kabul etmesi ile bu kişinin zorunlu ev hapsinde tutulması kararı alındığını aktardı.

IŞİD ÜSTLENDİ

Olayın ardından IŞİD’e yakın Amak haber sitesi kiliseyi basan saldırganların “kendiaskerleri” olduğunu duyurdu. Amak, “Normandiya kilisesine yapılan saldırıyı gerçekleştirenler IŞİD’in askeriydiler” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!