Fransa'da Başpiskoposlar Birliği'nden şiddeti durdurun çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Fransada Başpiskoposlar Birliğinden şiddeti durdurun çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2005 18:18

Fransa'da iki büyük dinin temsilcileri, banliyölerde giderek artan şiddet olaylarının yatıştırılması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Fransa Başpiskoposlar Birliği'nin bugün düzenlenen genel konferansının ardından yapılan açıklamada, Paris banliyölerinde meydana gelen şiddet olaylarından, “derin endişe duyulduğu” bildirildi.

Açıklamada, “Toplu nefret, korku ve baskının toplumdaki gerilime yanıt olamayacağı” ifade edildi ve “medya aracığıyla yansıtılan şiddet görüntülerinin, sert yankılar uyandırarak, toplumun farklı kesimlerinde güveni zedelediği” kaydedildi.

Açıklamada, “umutsuzluğa düşen yeni nesillere haysiyetli, özgür ve karşısındakine saygı ilkesine dayalı bir gelecek sunulmasının önemli olduğu” vurgulandı.

FRANSA İSLAM KONSEYİ

Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Halil Ebubekir de İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy başta olmak üzere bütün yöneticilere, olayların yatıştırılması çağrısında bulundu.

Başbakan Dominique de Villepin ile yaptığı toplantıdan sonra basına açıklama yapan Ebubekir, “Bu tür zor durumlarda, her bir kelimenin önemi var. Yetkililerden barış mesajı göndermelerini bekliyorum” dedi.
Fransa'nın başkenti Paris'te protestocu gençlerle güvenlik güçleri arasında süren çatışmaların 9. gecesinde olaylar başkent Paris dışına taşarken, dün gece yakılan araç sayısının 900'ü geçtiği, poliste sorgulananların sayısını ise 250'yi bulduğu bildirildi.

Paris yakınlarındaki Clichy-Sous-Bois banliyösünde geçen hafta perşembe günü iki gencin polisten kaçarken elektrik trafosunda akıma kapılarak hayatını kaybetmesi üzerine, polisi protesto edenlerin çıkardığı olaylar, giderek diğer banliyölere de yayılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!