Fransa, Wikileaks kurucusu Assange'ın iltica talebini reddetti

Güncelleme Tarihi:

Fransa, Wikileaks kurucusu Assangeın iltica talebini reddetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 14:02

Yayımladığı belgelerle dünyayı sarsan Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange'ın iltica talebine Fransa'dan olumsuz yanıt geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın makamından yapılan açıklamada Assange'ın iltica için bir mektup gönderdiği, derinlemesine incelenen talebin reddedildiği belirtildi. Açıklamada, "Bay Assange yakın bir tehdit altında değil. Ayrıca Avrupa'nın yakalama emrine muhatap" denildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a açık bir mektup yazan Assange, hayatının tehlikede olduğunu belirterek Fransa'ya sığınmak istediğini belirtmişti.

Assange mektupta, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ı da dinlediğini hatırlatmıştı.

Wikileaks internet sitesi tarafından ele geçirilen ve kamuoyuna duyurulan, "Elysee Casusluğu" isimli raporda, NSA'nın 2006-2012 yılları arasında Fransa Cumhurbaşkanları Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy ve François Hollande'ı dinlediği ortaya çıkmıştı.

İsveç'in cinsel suçlardan yargılamak üzere tutuklanmasını istediği Assange, üç yıldır Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde kalıyor. Julian Assange, İsveç'e teslim edilmesi durumunda bu ülkenin kendisini ABD'ye göndereceğini ve Amerikan diplomatik yazışmalarını ifşa etmesi sebebiyle idamla yargılanacağını düşünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!