Fransa seçimleri öncesinde Macron'a siber saldırı!

Güncelleme Tarihi:

Fransa seçimleri öncesinde Macrona siber saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 11:51

Yarın Fransa'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunda ülkenin yeni lideri belli olacak. Seçimlerden bir gün önce favori aday Macron'un ekibi büyük bir siber saldırıya uğradıklarını iddia etti.

Haberin Devamı

Rusya, Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde Macron'un kampanyasına büyük çapta bir siber saldırı düzenlemekle suçlanıyor.

Fransa seçimlerinin favori Cumhurbaşkanı adayı Emmanuel Macron'un kampanya ekibi büyük bir siber saldırının kurbanı olduklarını açıkladı. Ekip bu açıklamayı kampanyalarına ait bir dizi belgenin sosyal medyada yayınlanmasından sonra yaptı. Kampanya ekibi gerçek belgelerin sahte belgelerle karıştırılarak internette yayımlandığını iddia etti.

Seçimlerde ikinci tura kalan Macron ve aşırı sağcıların lideri Marine Le Pen yarınki seçimlerde kıyasıya bir mücadele verecek. Siber saldırı iddiaları sonrasında Donald Trump'ın Kasım ayındaki seçimlerinde siber saldırılarla Rusya'nın parmağı olduğu iddia ediliyordu.

Haberin Devamı

Seçim öncesi politikalarında Rusya karşıtı bir duruş sergileyen Macron Le Pen'le televizyon kanalında yaptığı münazarada "Ben diktatör Putin'in emirlerine boyun eğmeyeceğim, işe bu Le Pen'den olan farkım' ifadelerini kullanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Avrupa Birliği karşıtı açıklamalarıyla bilinen Le Pen'in küresel siyasetteki en önemli destekçisi konumunda.

Macron'un kampanyası ilk kez siber saldırıya uğramıyor. Şubat ve Nisan aylarında da benzer saldırılar gerçekleştirilmişti.

Kampanya ekibi bu saldırılarla ilgili, Rusya ve Ukrayna'da bulunan internet korsanlarını suçlamıştı. Rusya ise saldırı iddialarını reddetmişti.

Fransa'da 23 Nisan'da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu, kendisini merkezde konumlandıran 'En Marche' (Yürüyüş) hareketinin lideri Emmanuel Macron birinci, aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen ikinci tamamlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!