Fransa IŞİD'e karşı operasyonu uzatma kararı aldı

Güncelleme Tarihi:

Fransa IŞİDe karşı operasyonu uzatma kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 21:06

Fransa Meclisi genel kurulu, Suriye'de terör örgütü IŞİD'e yönelik  hava operasyonlarının uzatılmasını öngören tezkereyi büyük bir oy çoğunluğuyla kabul etti. 

Haberin Devamı

Genel kuruldaki oylamada, 515 “evet”, 4 “hayır”, 10”çekimser”oyu çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, eylül ayında Fransız savaş uçaklarının Suriye'de IŞİD hedeflerini bombalaması emrini vermişti.

Anayasaya göre, hükümet tezkereyi uzatmak isterse 4 ay dolmadan parlamentoya getirmesi gerekiyor.               

Paris'i kana bulayan terör saldırılarının ardından Fransa, Suriye'de IŞİD'e yönelik hava saldırılarını artırırken, bölgeye uçak gemisi göndermişti.          

Akdeniz'e giden Charles de Gaulle uçak gemisinden önceki gün havalanan savaş uçakları, ilk kez terör örgütü IŞİD'in Irak'taki hedeflerini bombalamıştı.      

Uçak gemisinin Akdeniz'e intikali ile Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki toplam 12 olan savaş uçağı sayısı üç misli artarak, 36'ya çıktı.               

Haberin Devamı

Terör saldırılarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den kalkan Fransız savaş uçakları, geçen hafta IŞİD'in Rakka'daki üssünde komuta merkezi, eğitim kampları ve mühimmat depolarını ağır bombardımana tutmuştu.

Fransız savaş uçakları, Suriye'deki IŞİD hedeflerini eylül ayından bu yana bombalıyor.      

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!