Fransa ilk kez Irak'taki IŞİD hedeflerini vurdu

Güncelleme Tarihi:

Fransa ilk kez Iraktaki IŞİD hedeflerini vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 20:20

Fransa'nın, Akdeniz'e giden Charles de Gaulle uçak gemisinden havalanan savaş uçakları, terör örgütü IŞİD'in Irak'taki hedeflerini bombaladı.

Haberin Devamı

Uçak gemisinden operasyonu yöneten Fransa Genelkurmay Başkanı Pierre de Villiers, basına yaptığı açıklamada, Charles de Gaulle uçak gemisinden kalkan savaş uçaklarının ilk defa Irak'taki IŞİD hedeflerini vurduğunu bildirdi.

Fransız General, "Musul ve Ramadi yakınlarında IŞİD'e yönelik kara harekatına giren birliklere destek amacıyla Ramadi ve Musul'daki hedefleri vurduk" dedi.

Villiers, uçak gemisinden kalkacak uçakların IŞİD'in Suriye'deki komuta merkezi, eğitim kampları ve kontrol altında tuttuğu petrol depolarının vurmasının an meselesi olduğunu bildirdi.

Uçak gemisinin Akdeniz'e intikali ile Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki toplam 12 olan savaş uçağı sayısı üç misli artarak, 36'ya çıktı.

İngiltere Başbakanı David Cameron'u bugün Elysee Sarayı'nda kabul eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "IŞİD'e mümkün olan en büyük zararı vermek için hava saldırıları yoğunlaşacak" ifadelerini kullanmıştı.

Terör saldırılarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den kalkan Fransız savaş uçakları, geçen hafta IŞİD'in Rakka'daki üssünde komuta merkezi, eğitim kampları ve mühimmat depolarını ağır bombardımana tutmuştu. Fransız savaş uçakları, Suriye'deki IŞİD hedeflerini eylül ayından bu yana bombalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!