Fransa fuhuş müşterisine de ceza verecek

Güncelleme Tarihi:

Fransa fuhuş müşterisine de ceza verecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 02:02

Fransa Meclisi'ndeki ilgili komisyon, ülkede yoğun tartışmalara neden olan, fuhuş müşterilerine ceza verilmesini öngören yasa teklifini kabul etti. Yasaya aralarında Charles Aznavour ve Catherine Deneuve gibi ünlülerin de bulunduğu çok sayıda tanınmış isim karşı çıkıyor.

Haberin Devamı

Fuhşun yasak olduğu Fransa'da; Sosyalist milletvekilleri tarafından sunulan yasa teklifi, fuhuş için para ödeyenlerin bin 500 euro ile cezalandırılmasını öngörüyor. Bu suçun tekrarlanması halinde cezası 3 bin euroya kadar çıkabilecek. Söz konusu yasa teklifinin 27 Kasım'da genel kurula gelmesi bekleniyor.

Yasa teklifine eklenen değişiklik önergeleri, özellikle fuhşa zorlanan yaşı küçük kadınlara konut ve mali destek gibi yardımlar yapılmasını da öngörüyor.

ÜNLÜ İSİMLER KARŞI ÇIKIYOR

Fransa'da aralarında ünlü şarkıcı Charles Aznavour ve sinema sanatçısı Catherine Deneuve'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, fuhuş müşterilerine ceza verilmesini öngören yasa teklifi aleyhinde başlatılan imza kampanyasına geçen haftasonu destek vermişti.

Haberin Devamı

Fransa'nın eski kültür bakanlarından Jack Lang'ın da yer aldığı 70 ünlü kişinin imza attığı dilekçede, “Amacımız fuhşu övmek ve desteklemek değil, bu işi yapanların ve müşterilerinin suçlu gibi değerlendirilmesine karşı çıkmak” ifadesi kullanmıştı.

Fransa'da fuhuş yapanların sayısının yaklaşık 20 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunların yüzde 85'inin kadın olduğu bilinirken, son 10 yılda Fransa'da fuhuş yapanların yüzde 20'sini yurt dışından gelen kadınlar oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!