Fransa Cumhurbaşkanı 27-28 Ocak'ta Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Fransa Cumhurbaşkanı 27-28 Ocakta Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2013 14:31

Türkiye ile ‘beyaz bir sayfa açtık' diyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaretin tarihi belli oldu. 27-28 Ocak tarihlerinde Türkiye’ye gelecek olan Hollande, bu ziyaretle hem Başbakan Erdoğan'a verdiği sözü tutmuş hem de 1992’den bu yana ilk kez Fransa’dan Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleşmiş olacak.

Haberin Devamı

Hürriyet’in Türk ve Fransız diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Elysée Sarayı’nda Hollande’ın ziyareti için ön çalışmalar başladı. 2013 sonunda Türkiye’ye gitme sözü veren Hollande’ın ziyareti, ülkedeki yoğun ekonomik kriz ve Mali’ye askeri operasyonlar ile Fransız rehinelerin durumu nedeniyle ocak ayına sarktı.

Bir önceki cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin “5 saatlik skandal ziyaretini” unutturma konusunda kararlı olan Elysée protokolü, bu sefer kapsamlı bir devlet ziyaretine hazırlanıyor. Hollande’ın takviminde son dakika değişikliği olmazsa Fransız sosyalist politikacı, 27-28 Ocak tarihlerinde Başbakan Erdoğan’a verdiği ziyaret sözünü tutacak.

BEKLENTİ BÜYÜK
Türkiye tarafının ise bu ziyaretten beklentisi büyük. Özellikle her iki ülkede de yerel seçimlerin yaklaştığı hassas bir döneme denk düşen bu ziyarete, Türkiye, Sarkozy döneminde ikili ilişkilerde yaşanan güven krizinin aşılması için büyük önem veriyor.

Haberin Devamı

ZİYARET ÖNCESİ ANKARA-PARİS TRAFİĞİ HIZLANDI
Fransa’nın AB ile üyelik müzakereleri yolundaki vetosunu kaldırmasının ardından 22’inci faslın açılması öncesi Fransaı'nın AB’den Sorumlu Bakanı Thierry Repentin ile Ekonomik Kalkınmadan Sorumlu Bakanı Arnaud Montebourg Ankara’ya gelmişti. Hollande’ın ziyareti öncesi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bu hafta, Enerji Bakanı Taner Yıldız da önümüzdeki hafta Fransa’ya gidiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!