Fransa coştu: 4-0

Güncelleme Tarihi:

Fransa coştu: 4-0
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Kupası’ndaki ilk maçında Güney Afrika’yı 3-0 yenen Horozlar dün de Suudi Arabistan’ı gole boğdu.

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Fransa, ikinci maçında Suudi Arabistan'ı 4-0 yenerek turu geçmeyi garantiledi. İlk maçında Güney Afrika'yı 3-0'la geçen Horozlar, Suudi Arabistan karşısında kupanın en farklı galibiyetini aldı. İkinci maçını da kaybeden Suudi Arabistan ise tur atlama şansını kaybetti.

28. dakikada Diomede'nin pasıyla buluşan Zidane topla birlikte ceza alanına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir vuruşla topu dışarı attı.

31. dakikada Trezeguet ceza alanına girmeden sağ çaprazdan sert vurdu. Kaleciden dönen topu Diomede tamamladı. Top auta çıktı.

35. dakikada Zidane-Lizarazu ver-kaçında soldan süratle ceza sahasına giren Lizarazu altı pasın içine nefis ortaladı. Müsait durumda topla buluşan Henry yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. İlk yarı bu skorla kapandı.

56. dakikada Zidane ceza sahasının dışından sert vurdu. Top kaleci Al-Daeya'da kaldı.

63. dakikada Thuram sağ kanattan ceza alanına sokulurken sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

67. dakikada Thuram'ın sağdan ortaladığı topu kaleci Al-Daeya elinden kaçırdı. Kaleciden seken topla altı pas içinde buluşan Trezeguet kafayla skoru 2-0 yaptı.

77. dakikada Barthez'in uzun vuruşunda Suudi Arabistan savunmasını aşan topu takip eden Henry bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yerden plasesinde top üçüncü kez ağlara gitti: 3-0.

84. dakikada ani gelişen Fransa atağında Pires, ceza sahasındaki Djorkaeff'i gördü. Djorkaeff nefis bir topuk pasıyla gerilerden gelen Lizarazu'ya ‘‘al da at’’ dercesine çıkardı. Bu futbolcunun sert vuruşunda top bir kez daha ağlarla buluştu: 4-0. Karşılaşma da bu skorla sona erdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!