Fransa cezaevlerinde radikalleşme raporu

Güncelleme Tarihi:

Fransa cezaevlerinde radikalleşme raporu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 09:12

Fransa'da yapılan bir araştırma, cezaevlerinde radikalleşme eğiliminin arttığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Fransa Meclisi'nde eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eski danışmanlarından Guillaume Larrive tarafından yapılan araştırmaya göre, cezaevlerinde Müslüman ya da İslam kültürüne bağlı 40 bin kişi bulunuyor. Müslüman mahkumların yüzlercesi radikal bir eğilim taşıyor.

Araştırma raporunda, cezaevlerindeki radikal unsurların ulusal güvenliği tehdit ettiği ve yeteri kadar hesaba katılmadığı ifade edildi. Raporda, cezaevlerinin radikalizmi besleyen ve terörist şiddet eylemleri düzenleyebilecek kişileri yetiştiren önemli merkezlere dönüştüğü belirtildi.

Radikalleşme faaliyetlerinin gizli yürütüldüğü bilgisine yer verilen rapora göre, son aylarda Fransa'da yaşayan yaklaşık bin kişi Suriye ve Irak'a gitti, 120'si geri döndü, 53'ü ise cezaevine girdi.

Raporda ayrıca cezaevlerinde radikalliğe karşı bir eylem planının uygulanması gerektiği tavsiye ediliyor. Plana göre radikal eğilimi belirlenen tutuklular ayrı hücrelerde tutuluyor ve radikalleşmelerinin önüne geçecek şekilde bir programa tabi tutuluyorlar.

Öngörülen eylem planında mahkumların eğitim programını reddetmeleri halinde ceza sürelerinin artırılması ve yasa dışı cep telefonlarının sinyallerinin kesilmesi gibi tedbirler de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!