Fransa Başbakanı Valls: Musul'da iş bitmiyor Rakka'yı da kurtarmak gerekir

Güncelleme Tarihi:

Fransa Başbakanı Valls: Musulda iş bitmiyor Rakkayı da kurtarmak gerekir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 21:46

Fransa Başbakanı Manuel Valls, terör örgütü DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun Irak'taki işinin Musul'da bitmediğini, Suriye'deki Rakka kentinin de kurtarılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Fransa Meclisi Genel Kurulunda, Fransız askeri birliklerinin yurt dışındaki operasyonları ile ilgili oylamasız genel bir tartışma düzenlendi. Bu oturumda söz alan Valls, DEAŞ tarafından Avrupa'ya saldırı emirlerinin verildiği Rakka kentinin de geri alınmanın önemli olduğu uyarısında bulundu.

Fransa Başbakanı, “Musul, zor olan ilk adım. Ancak iş burada bitmiyor. Bunun ardından Suriye'de Şam rejimi ve DEAŞ'e karşı aynı anda mücadele veren ve içinde özellikle Kürtlerin de olduğu muhalif güçlerin Rakka'nın kurtarılması için desteklenmesi gerekir. Avrupa'yı vuran saldırıların emirlerinin geldiği DEAŞ'in üssü Rakka'nın kurtarılmasını denemek için kararlı olunması gerekir.”dedi.

Musul operasyonunun zor ve uzun süreceği uyarında bulunan Valls, “2014 yılından bu yana DEAŞ elinde bulunan ve iki milyon nüfusa sahip Musul'u kurtarmak basit bir iş değil. Iraklılar buna hazır, onlar kenti kurtarmak için aylardan kararlılıklarını gösteriyorlar." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Valls, DEAŞ karşıtı Batılı koalisyonun Musul'daki hava operasyonlarına katılımda Fransa'nın ikinci sırada geldiğini hatırlattı.

Musul'da DEAŞ'e karşı şu ana kadar düzenlenen hava operasyonlarında Fransız uçakları tarafından 900 füze fırlatıldığını kaydeden Valls, Musul'un güneyinde 150 Fransız askerinin topçu bataryaları ile DEAŞ ile mücadele için konuşlandırıldıklarını bildirdi.

Fransa, Peşmergeleri eğitmek üzere geçen yıl bölgeye askeri uzmanlar ve teçhizat göndermişti.

Bölgeye son olarak top bataryası gönderen Fransa, Musul’un DEAŞ’tan geri alınması için terör örgütü mevzilerine Charles de Gaulle uçak gemisinden kalkan savaş uçaklarıyla yoğun hava saldırıları düzenliyor.

BAKMADAN GEÇME!