Fransa 98 Notları

Güncelleme Tarihi:

Fransa 98 Notları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hakemlere maç başına 7 milyar

Dünya Kupası'nda görev yapacak hakemler maç başına 7 milyar lira alacak. 33 hakem yönettikleri maçlardan sonra FIFA tarafından çek alacaklar.

İtalya'da prim 700 milyar

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Luciano Mizzella, şampiyonluk halinde her futbolcuya 700 milyar lira prim verileceğini açıkladı. İkincilikte ise bu rakam 250 milyar lira olarak belirlendi.

İtalya'ya şok çağrı

Dünya Kupası'nda kullanılacak topların, özellikle geri kalmış ülkelerde 14 yaşından küçük işçi çocuklarca dikilmesini protesto eden İtalya Komünist Partisi milli takımlarının çekilmesini istedi.

Del Piero oynamıyor

İtalya, yarın Şili ile oynayacağı ilk maçta süper yıldızı Del Piero'yu oynatamayacak. Del Piero 17 Haziran'daki Kamerun maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.

Final bileti 5 bin dolar

Fransa 98'in final maçı bileti tam bin dolara satılıyor. Bulunamayan ve karaborsada gizli gizli satılan biletlerin fiyatının artması bekleniyor.

Her gole bedava bira

Almanya'da bira bahçeleri müşteri çekebilmek için müthiş bir yarışmaya girişti. Münih'te bir bira bahçesi, her gol için bedava bir bardak bira vermeyi vaad etti.

En genç oyuncu

Fransa 98'e katılan en genç oyuncu Kamerun Milli Takımı'nda oynayan Eto'o. Eto'o, Avusturya'ya karşı ilk maçta oynarsa sahaya 18 yıl, 3 ay ve 14 günlükken çıkacak.

En yaşlı oyuncu

Kupa’da en yaşlı oyuncu ise İskoçya Milli Takımı'nın kalecisi Leighton. Bugün Brezilya'ya karşı forma giyecek kaleci sahaya 39 yıl 11 ay 8 günlük olarak çıkacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!