Fransız kaldılar: 1-1

Güncelleme Tarihi:

Fransız kaldılar: 1-1
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2006 00:01

İlk maçında İsviçre ile berabere kalan Fransa, Kore Cumhuriyeti karşısında 81. dakikada yediği golle yıkıldı. Finaller öncesi grubun favorisi olarak gösterilen Fransa, Togo ile oynayacağı son maçı kazanmak zorunda.

Haberin Devamı

2002 Dünya Kupası'nın finalinde Brezilya ile oynadığı ve 3-0 kazandığı maçtan bu yana finallerdeki 4 maçında da fileleri havalandıramayan Fransa, Güney Kore karşısında Henry ile hem şanssızlığını kırdı hem de Bolivya’ya ait 5 maçlık gol atamama rekorunun eşiğinden döndü. Fransızlar kötü bir rekordan kurtuldu ama 2. tura çıkmak yolunda işini bir hayli zora soktu.

9. dakikada Wiltord vuramadı. Savunmanın hatası sonucu kaleciyle karşı karşıya kalan Henry, Fransa’ya uzun süre sonra gol sevinci yaşattı: 1-0.

 

/images/100/0x0/55eaf45ef018fbb8f8a17551
28. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Henry, Lee Young Pyo ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem, penaltı bekleyen Fransız futbolcuya ‘kalk’ dedi.

32. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunmanın arasından sıyrılan Vieira kafayı vurdu. Kaleci topu içerden çıkardı. Fransız oyuncuların itirazına rağmen hakem, devam kararı verdi.

 

Haberin Devamı

53. dakikada Henry indirdi. Wiltord’un yerden yaptığı sert vuruşta top istediği yere gitmedi.

 

81. dakikada Kore Cumhuriyeti beraberliği yakaladı. Sağ kanattan yapılan ortada Cho Jae Jin çok güzel indirdi. Park Ji Sung zor pozisyonda dokundu: 1-1.

FRANSA: 1 - GÜNEY KORE: 1

Stat: Zentral
Hakemler: Benito Archundia (Meksika), Jose Ramirez (Meksika), Hector Vergara (Kanada)
Fransa: Barthez, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Vieira, Makelele, Malouda (Dk. 88 Dhorasoo), Zidane (Dk. 90 Trezeguet), Wiltord (Dk. 60 Ribery), Henry
Güney Kore: Woon-jae, Dong jin, Young-chul, Nam-il, Jin-cheul, Lee Young (Dk. 46 Ki-hyeon), Lee Ho (Dk. 69 Sang-sik), Young-pyo, Ji-sung, Jae-jin, Chun-soo (Dk. 72 Jung-hwan)
Gol: Dk. 9 Henry (Fransa), Dk. 81 Ji-sung (Güney Kore)
Sarı Kartlar: Dk. 79 Abidal, Dk. 85 Zidane (Fransa), Dk. 11 Lee Ho, Dk. 29 Dong-jin (Güney Kore)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!