Frankfurt’ta uyarı grevi sonuç verdi

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’ta uyarı grevi sonuç verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 12:59

Almanya’nın Frankfurt Havaalanı’nda çok sayıda Türk işçinin de çalıştığı kargo bölümünde uyarı grevleri sonucu işverenle sendika arasında ücret zammında uzlaşma sağlandı. İşçiler “Evet” derse, uyarı grevleri sona erecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Frankfurt Havaalanı kargo bölümünde kargo ticareti hızla büyüyor. Bu yılın ilk 10 ayındaki büyüme yüzde 4.5. Ancak yetersiz personel ve uyarı grevleri kargo ticaretini frenliyor. Aralarında çok sayıda Türk çalışanın da bulunduğu kargo işçileri ücretlerine zam yapılması talebiyle uyarı grevlerine gitti. Uyarı grevleri kargo trafiğini olumsuz etkiledi. İşçiler son kez uyarı grevinden sonra süresiz greve hazırlanırken, işverenle sendika arasında toplu sözleşmelerde uzlaşmaya varıldı. Uzlaşmaya göre maaşlara gelecek yıl yüzde 3, ikinci yıl ise yüzde 2.5 zam yapılacak.

ÇIRAKLAR DA ZAM ALACAK
Ayrıca birinci yıl 175 euro, ikinci yıl 250 euro yılbaşı ikramiyesi verilecek. Meslek eğitimi yapanlar da zamlardan yararlandı. Çıraklar birinci yıl ayda 755 euro, ikinci yıl 805 euro, üçüncü yıl 855 euro aylık alacak.
Ver.di sendikası toplu sözleşmede varılan anlaşmayı işçilerin onayına sunacak. Onay için 15 Aralık’a kadar süre tanındı. İşçiler “Evet” derse, kargoda süresiz grev tehlikesinden dönülmüş olacak. Kargo bölümünde çalışan işçilerin ayda ortalama 1990 ile 2030 euro arasında brüt maaş aldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!