'Frankenstein' geliyor

Güncelleme Tarihi:

Frankenstein geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 09:49

Fransa’da pek çok tiyatro oyunu ile sahneye çıkan Cansel Elçin, Türkiye’de ilk kez sahnelenecek olan 200 yıllık efsane “Frankenstein” ile yine Türkiye’de ilk kez tiyatro sahnesinde izleyenlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

 Dr. Frankenstein rolünü canlandıracak olan Cansel Elçin, Deniz Uğur ve Kerem Alışık’la başrolü paylaşacak…

Frankenstein geliyor

Çolpan İlhan& Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 20. Yılında büyük bir prodüksiyonla sahneye çıkacak olan Cansel Elçin, “Yıllarca Fransa da tiyatro sahnesine çıktım. Türkiye’de de tiyatro yapma isteğimin yüksek olduğu bir dönemde böyle bir teklif gelince, bu bir tesadüf olamaz dedim. Tiyatro da yönetmen çok önemlidir. Biz de Türkiye’nin çok önemli usta yönetmenlerinden Şakir Gürzumar ile birlikte bu yolculuğa çıktık.

Frankenstein geliyor

Haberin Devamı

Çok heyecanlıyız. Her gün aralıksız prova yapıyoruz ve 12 Aralık’ta izleyiciyle buluşacağımız günü bekliyoruz” dedi. Oyunun yönetmeni Şakir Gürzumar ise, “ Cansel Elçin çalışılması kolay, algısı güçlü ve çalışkan bir oyuncu… Türk izleyicisinin de tiyatro sahnesindeki Cansel Elçin’i seveceğini düşünüyorum” dedi. Oyun genel bilgi Mary Shelley'in romanından Nick Dear tarafından uyarlanan Selen Korad Birkiye'nin çevirisini yaptığı FRANKENSTEIN Şakir Gürzumar yönetimininde 12 Aralık Cumartesi Zorlu Center PSM Dram Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak. 

Provaları tüm hızıyla devam eden oyun da Cansel Elçin¸ DR. Vıctor Frankenstein, Deniz Uğur; Elizabeth Lavenza, Kerem Alışık, “Yaratık” rolünü canlandırırken, De Caley rolü ile usta oyuncu Yılmaz Gruda sahnede olacak…

Frankenstein hakkında…İlk kez Fransızca olarak 1818 yılında Büyük Britanya’da yayınlanan kitabın ardından günümüze kadar birçok kez tiyatro ve sinemaya uyarlanan “Frankenstein”, bilinenin aksine yaratığın değil yaratıcısının adıdır. Yaratığın bir ismi yoktur. Romanda toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatılmaktadır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!