'Fotokopi üzerinden mi konuşacağız'

Güncelleme Tarihi:

Fotokopi üzerinden mi konuşacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 01:16

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın basın mensuplarına dağıttığı ‘off-shore’ hesaplara ait olduğu öne sürülen dekontlarla ilgili “Fotokopi üzerinden gündemi mi konuşacağız? Orijinallerini yargıya teslim etsinler” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını dün Beşiktaş’taki Yıldız Hamidiye Camii’nde kıldı. Namaz sonrası Erdoğan ayrılırken, Ünal basın açıklaması yaptı ve özetle şunları söyledi:

‘SAPLA SAMAN KARIŞTI’
“Türkiye’nin çok önemli gündemi varken CHP’nin ısrarla hem siyasetin hem de Türkiye’nin gündemini rehin alacak tarzda bir takım girişimleri oluyor. Yani bugün (dün) sözcünün yaptığı açıklamalar sapla samanı karıştırır mahiyette. Bir şeyin orijinalini görmediğimiz sürece o belge sahte hükmündedir. Dağıtılan dekontlar fotokopiler. Fotokopi üzerinden gündemi mi konuşacağız? Orijinallerini yargıya teslim etsinler. Bundan sonraki süreçte yargı karar verecek.

Cumhurbaşkanımızın avukatları bir dava açıyor. Şirketin yetkilileri karşı dava açtılar. Bu mesele TBMM’nin gündeminde değil, mahkemede konuşulacaktır.
(Reza Zarrab davası) Hapiste kalmamak için ‘ABD ile anlaştım’ diyen birinin ifadeleri üzerinden Türkiye’de gündem belirlenecekse ve Amerikan yargısı üzerinden Türkiye’de bir hukuk işletilecekse, böyle bir anlayışı kabul etmiyoruz. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!