Fotoğraflarla erken okul terkine dikkat çektiler

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflarla erken okul terkine dikkat çektiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 16:00

Fotoğraflarla erken okul terkine dikkat çektiler

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT'te, Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 10 ülkenin yürüttüğü "Erken Okul Terkinde Bir Bile Çok Fazla" projesi kapsamında çektikleri fotoğrafları Yürüyüş Yolu'nda sergiledi.

2014 yılında Avrupa Birliği tarafından yürütülen Erasmus Plus projesi kapsamında "Erken Okul Terkinde Bir Bile Çok Fazla" adlı projede yer alan Körfez Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri proje için çekmiş olduğu fotoğrafları Yürüyüş Yolu üzerinde kurulan stantta sergiledi. İngiltere, Yunanistan, Portekiz, Bulgaristan, Norveç, Litvanya, Letonya, Kıbrıs Rum Kesimi, İtalya ve Türkiye'nin bulunduğu 10 ülke tarafından yürütülen proje kapsamında öğrencilerinin çektiği fotoğraflar sergilendi.

Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Osman Güler, Türkiye'de erken okul terkinin yüzde 17, Avrupa ülkelerinde ise bu oranın yüzde 14 civarlarında olduğunu belirterek amaçlarının bu oranı yüzde 8-9 civarlarında indirmek olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!