'Fotoğraflarla 15 Temmuz' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflarla 15 Temmuz sergisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2018 10:53

'Fotoğraflarla 15 Temmuz' sergisi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Fotoğraflarla 15 Temmuz' sergisi düzenlenen törenle açıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 'Fotoğraflarla 15 Temmuz' adıyla fotoğraf sergisi açtı. 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğrafların yer aldığı serginin açılış törenine Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve vatandaşlar katıldı.
15 Temmuz'u unutturmayacağız
Açılış töreninde konuşan Menderes Türel, şunları söyledi: "15 Temmuz, Türk tarihinde altın harflerle yerini almış önemli bir gün. Arka arkaya birçok tören ve etkinlikle 15 Temmuz'u unutmuyoruz, unutmayacağız ve unutturmayacağız. O geceye ilişkin tarihe not düşen fotoğrafları içeren sergiyi Antalya Konyaaltı Sahili'ndeki Sahil Antalya Yaşam Parkı'nda burayı ziyaret eden değerli misafirlerimizin, hemşerilerimizin görmesi için hazırladık."
DESTANLAR YAZILDI
Türk milletinin tarih boyunca pek çok destan yazdığını söyleyen Türel, "Elbette ki tarihimizde Ergenekon ile başlayan 1071'deki destandan, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'na kadar birçok önemli destanı kahramanlarımız yazmış. 15 Temmuz'da Türk milletinin demokrasiye olan inancını ifade eden, tankların altına yatan ve göğsünü kurşunlara siper eden bu büyük milletin yazmış olduğu muhteşem bir destan. 250'nin üzerindeki şehadet mertebesine yükselen şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize Allah'tan sağlık diliyoruz" diye konuştu.
BİR DEMOKRASİ ZAFERİ
15 Temmuz'un kültürel ve sanatsal etkinliklerle hatırlanması gerektiğine vurgu yapan Menderes Türel, "Bu hainlere milletimizin büyüklüğünü her 15 Temmuz'da hatırlatmazsak Allah korusun yeni 15 Temmuzlar yaşayabiliriz. Bu sanatsal, kültürel etkinliklerle 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız ki bir daha böylesine felaketleri yaşamayalım. 15 Temmuz'u belki ülkemize yönelik hain bir darbe girişimi olarak nitelendiriyoruz ama 15 Temmuz aynı zamanda bir demokrasi zaferi. Bir milletin demokrasi zaferini nasıl yazacağının destanı. O yüzden ben sergimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
Başkan Türel, Vali Karaloğlu, milletvekilleri Mustafa Köse ve Abdurrahman Başkan, hain darbe girişiminin ilk anlarından itibaren objektiflere yansıyan karelerin yer aldığı sergiyi gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!