Fotoğraflarını sanatseverlerin beğenisine sundu

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflarını sanatseverlerin beğenisine sundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 11:45

Fotoğraflarını sanatseverlerin beğenisine sundu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde fotoğraf sanatçısı Yıldız Kalkan, fotoğraflarını sanatseverlerin beğenisine sundu.

Kaş'ta sanat yaşamını sürdüren fotoğraf sanatçısı Yıldız Kalkan, Kaş Kültürevi'nde fotoğraf gösterisi düzenlendi. Gösteride sanatçı 'Dünden bugüne deve güreşleri' ve 'Üretimden tüketime ipek' konulu fotoğraflarını slayt gösterisiyle sanatseverlerle buluşturdu. Gösterime Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş'ta yaşayan yerli ve yabancı sanatseverler ve Kaşlılar katıldı.

Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği ve Kaş Fotoğraf Dostları Topluluğu üyesi olan Yıldız Kalkan, toplam 200 fotoğrafını gösterime sundu. Üretimden tüketime ipek konulu çalışmasında 8 yıl süreyle Bursa merkezi ve köylerinde, Yalova, Bilecik, Söğüt ilçesinde çektiği 100 fotoğraf, Dünden bugüne deve güreşleri konulu çalışmasında ise 10 yıl süreyle Kaş, Demre ve Kumluca'da çektiği 100 fotoğrafını paylaşan Yıldız Kalkan, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Yıldız Kalkan, "Deve güreşleri Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinin çok ilgi gösterdiği bir etkinlik. Her güreşi, en az 5 bin kişi izliyor. İlginç görüntüler yaşanıyor. 10 yıl boyunca bunu fotoğrafladım. İpekböcekçiliği, bugün biraz geriye gitse de geçmişin çok önemli bir üretimi. Bunu fotoğraflarla geleceğe taşımak istedim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!