Fotoğraflar takıp takıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflar takıp takıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 15:21

Gözalıcı gümüşler, altın kaplanmış bronzlar, inciler, mercanlar, birbirinden ışıltılı değerli taşlar hep bizleri mutlu etti, bizleri süsledi. Bu kez süslenme, takıp takıştırma sırası fotoğraflarda.

Haberin Devamı

Biri bilgisayar mühendisi biri Kulak Burun Boğaz Uzmanı ama ikisi ilk kez yapılan bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 6 yıldır mücevher tasarımcısı olan ve daha önce de kişisel sergisi bulunan Nazan Eksen Pauwels'in elinden çıkan tasarımlar, Prof. Dr. Mehmet Ömür'ün fotoğraflarıyla buluştu. İki sanatçı böylece bir ilke de imza atmış oldu. İlk kez fotoğraflar, takı takmış oldu.

Fotoğraflar takıp takıştırdı

KIZGIN LAVLARLA KAPLI KAYALAR "İKİ SEVGİLİYE" DÖNÜŞTÜ

Kızgın lavların fotoğraflarını çeken Prof. Dr. Mehmet Ömür'ün sanatsal kareleri, takı tasarımcısı Pauwells'e ilham verdi. Kızgın lavların olağanüstü yeryüzü şekillerine dönüstüğü, ışık oyunlarının bizi bambaşka dünyalara süreklediği fotoğraflar tek tek elde işlenip, altınla kaplanarak gümüş, bronz ve değerli taşlarla buluşuyor. Akan sudaki taşlar inciye, kayaların kıvrımları iki sevgiliye dönüşüyor, havuz ışıkları bir çift küpe veya bir broş olarak bambaşka bir parıltı ile bizleri kucaklıyor.

Haberin Devamı

Fotoğraflar takıp takıştırdı

4 ŞUBAT'A KADAR GÖRÜLEBİLİR

Fotoğraf aşığı Prof. Dr. Mehmet Ömür ile sade ve şık tasarımları dikkat çeken Nazan Eksen Pauwels’in yolları, gönüllerini kıskıvrak yakalayan sanat aşkında kesişti. Ömür’ün ustalık eseri doğa fotoğrafları Pauwels’ın tasarımlarında hayat buldu.

14 Ocak Çarşamba günü Teşvikiye'deki "Ayşe Takı Galerisi"nde açılacak olan sergi 4 Şubat'a kadar sanatseverleri ağırlayacak.

Fotoğraflar takıp takıştırdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!