Fotoğrafçılar, Tarih Koridoru'nu gezdi

Güncelleme Tarihi:

Fotoğrafçılar, Tarih Koridorunu gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2017 12:55

Fotoğrafçılar, Tarih Koridoru'nu gezdi

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Fotoğrafçılar Odası üyeleri ile birlikte Tarih Koridoru'nu gezdi. Başkan Doğan bütün çaba ve çalışmalarının kültür ve turizm kenti İzmit için olduğunu söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Fotoğrafçılar Odası üyeleriyle Süleymanpaşa Hamamı Nevi Sanat Kafe'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Fotoğrafçılar Odası Başkanı İbrahim Şahin, Akçakoca Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin ile fotoğrafçılar katıldı. Nevzat Doğan, Kapanca Sokak, Akçakoca Meydanı, Sırrı Paşa Caddesi gibi bölgelerde çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Tarihi bölgelerde bu çalışmaları yapmak hiç de kolay olmuyor. Karaburç'un restore edilmesi yönündeki çalışmalarımız da devam ediyor. İzmit'in kültür turizm kenti olması yönündeki çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. İzmit artık sadece sanayi kimliği ile değil, sanat, kültür, turizm kimliğiyle de anılmaya başlayacak. Siz fotoğrafçılarımız, hem bu işin ticari, hem de sanatsal yönünde hizmet veriyorsunuz. Bu anlamda sizlerle güzel projeler yapabiliriz. Sizler proje getirirseniz bizler her zaman desteğe hazırız. Hayat anı yakalamaktır. Fotoğrafçılık o anı ölümsüzleştirme ve kalıcı hale getirmektir. İnşallah o güzel anı hep birlikte yakalarız. Birlikte şehrimizi daha çok tanıtacağız. Turizmcilerle de buluşmalar yapacağız. Bütün çabamız ve çalışmalarımız kültür, turizm kenti İzmit içindir" dedi.

Rehber eşliğinde fotoğrafçılarla birlikte projeyi gezen Doğan, şöyle konuştu:

"Göreve ilk geldiğimiz andan itibaren İzmit’in bir turizm şehri olacağına inandık ve bu amaç için elimizden geleni yaptık. Kapanca Sokak'taki binalar başta olmak üzere onlarca konak, camii, hamam restorasyonu gerçekleştirdik. Tabi ki bunlar kolay olan, hemen tamamlanabilen işler değildi. Çünkü söz konusu olan tarihi yerler ve çoğu belediyemize ait olmayan istimlak edilerek çalışmalara başlanabilen yapılardı. Ama şuanda emeklerimizin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akçakoca Meydanımız açık hava müzesi gibi oldu. Mahallenin ve bölgenin çehresi değişti, tarihine kavuştu. Kapanca Sokak’ta restorasyon çalışmalarımız neredeyse bitti. Devam ettiğimiz bazı konaklarımız var ama onlar bizim için engel değil. Sokak ve cephe iyileştirmelerimizi tamamladık, yerden yaptığımız aydınlatmalarla sokağımızın gecesi ayrı, gündüzü ayrı güzel bir yer oldu. Bölgenin gece halini muhakkak gelip görmelisiniz. Projesinde FETÖ engeline takıldığımız Kültür Tepesi 2. Etabımızı da tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Kültür Tepesi'yle Tarih Koridoru'nun önemli bir ayağını tamamlamış olduk. Misafirlerimiz İzmit'in tarihini hissederek başladıkları gezilerini şehrin eşsiz manzarasını seyrederek sonlandıracaklar"

Kahvaltının ardından Tarih Koridoru gezildi. Fotoğrafçılar bölgede bol bol fotoğraf çekti. Başkan Doğan, İzmitli fotoğrafçıların düğün çekimleri için Yeşil Konak'tan yararlanabilecekleri müjdesini de verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!