Forvet aranıyor

BEŞİKTAŞ dün sabah saat 10.00’da idman sahasındaydı. İki saat süren kondisyon ve taktik çalışmalarından sonra Dinamo Bükreş karşısına çıktı.

Ertuğrul Sağlam, oyuncularının potansiyelini açığa çıkartmak, verimli olmalarını sağlamak için bilimsel ve fiziksel olarak uzun bir uğraş verdi. İlk olarak siyah beyazlı takımda sol kanatta İbrahim Üzülmez ve Tello ile sorun ortadan kalktı. Şilili hem Delgado hem de Üzülmez tarafından sürekli besleniyor. Defansta İbrahim Toraman sakatlanma pahasına savaşırken, kalitesini yükselterek sahada ayak basmadık yer bırakmadı.

Delgado bu sezon asist krallığının en büyük adayı. Çünkü futbolun amacı gol ise bunu oluşturacak isim konumundaki Arjantinli, özgür olduğu takdirde tribünlerdekilerin yanısıra sahadaki arkadaşlarına da keyif verecek. İbrahim Kaş, Gökhan Zan’ın en büyük rakibi. Hatta, milli takım için bile hazır olduğunu gösterdi. Ricardinho ve Cisse çok rahat. Futbolcu ya fiziğini ya da tekniğini konuşturmalı. Bu ikili sadece dekor görevi yaptı.

Sağ kanatta ilk yarıda görev yapan Serdar Özkan, bir iki maç daha şans verilmesi halinde güven kazanacak. Bobo gol atmış, atmamış umurunda değil. Forvette yalnız olduğu için sadece idman yaptı.

İnönü’de bakacağız

Hazırlık ve özel maçlar zaten risksiz ve silik olur. İkinci yarıda yorgun düşen Beşiktaş’ı hezimetten Rüştü kurtardı. Beşiktaş’ın yeni kadrosu ve oyuncuları hakkında fikir sahibi olmak için İnönü Stadı’ndaki maçlara bakmalıyız. 30 bin taraftarın önünde ve bunun stresinde oynanacak maçlar ilerisi için önemlidir. Yönetim parasını boşa harcamamalı stoper değil, forvete rotayı çevirmeli. Sağlam, takımın eksik yanını herkesten daha iyi biliyor. Bu nedenle kadronun zayıf yönlerine hükmetmek zorunda.

Avusturya kampındaki gözlemlerimizin özeti şu: Tüm oyuncular sabah, öğle ve akşam olmak üzere kondisyon yükleyip, fizik güçlerini arttırdı. Katıldıkları turnuvada ise ağır çalışma temposuna rağmen teknik ve taktik yerine, formayı kaptırmama savaşı yaptılar. Tıpkı geçen yıl olduğu gibi.
Yazarın Tüm Yazıları