Formula 1, pistten önce partilerle start alıyor

Güncelleme Tarihi:

Formula 1, pistten önce partilerle start alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 00:00

Formula 1 Dünya Şampiyonası bu hafta sonu ikinci kez Türkiye’de düzenleniyor. Böylesine önemli organizasyonun gerçekleştirileceği İstanbul’da elbette dev partilerin eksik olması da beklenemez. Adeta İstanbul’un her yerinde Formula 1 bitene kadar arka arkaya dev partiler düzenlenecek. Tabii ki bunlardan en önemlisi bu yıldan itibaren yarışa adını veren Petrol Ofisi tarafından düzenlenecek olan ’Petrol Ofisi Formula 1 Resmi Partisi’. Bu partiye katılacak olan dünya starları Formula 1 coşkusunu İstanbul’dan tüm dünyaya yayacak.

Formula 1, Formula 1 ve yine Formula 1... Geçtiğimiz yıl İstanbul sokaklarını panayır alanına çeviren Formula 1 Dünya Şampiyonası ikinci kez ülkemizde düzenlenecek. Bu dev organizasyon nedeniyle yaklaşık 2.2 milyar kişi toplam dört gün boyunca İstanbul ile Türkiye’nin adını anacak ve 4.4 milyar göz bizim üzerimizde olacak. Geçtiğimiz yıl büyük bir coşku ile düzenlenen Formula 1 Dünya Şampiyonası, bu yıl İstanbul Park Pisti’nden önce düzenlenen partilerle kutlanmaya başlayacak. Formula 1’e sponsor olan firmaların neredeyse her biri bu dev organizasyon öncesinde önemli partiler düzenliyor. Bunlar arasında en önemlisi ise yarışa ismini veren Türk akaryakıt firması Petrol Ofisi tarafından düzenlenecek olan ’Petrol Ofisi Formula 1 Resmi Partisi’. Bu parti ile Formula 1 coşkusu İstanbul Boğazı’nda adeta yankılanacak. Peki, bu parti sırasında acaba neler olacak?

2 BİN 500 KİŞİ DAVETLİ

Bir yıl boyunca büyük bir merakla beklenen İstanbul’un en büyük organizasyonu ’Petrol Ofisi Formula 1 Resmi Partisi’, dünyaca ünlü Hip Hop Kraliçesi Missy Elliott, ünlü top model Estella Warren ve film yıldızı Carmen Electra’nın büyüleyici güzelliğiyle uzun süre dillerden düşmeyecek bir geceye damgasını vuracak. Petrol Ofisi Formula 1 Resmi Partisi ’Grand Prix Grand Party’, F1 Patronu Bernie Ecclestone, Michael Schumacher, Giancarlo Fisichella, Fernando Alonso gibi isimlerin katılımıyla devleşecek. İstanbul’un en popüler eğlence mekanlarından olan Reina’da yapılacak partiye Petrol Ofisi FMS Takımı da katılarak, Formula 1 heyecanını yaklaşık 2 bin 500 davetliyle paylaşacak.

ARABALI VAPURLA CANLI YAYIN

2500 özel davetlinin yanı sıra İstanbullular, Petrol Ofisi’nin bir araba vapuruna yerleştireceği 60 metrekarelik dev ekrandan partiyi canlı izleme imkanı bulacaklar. Tüm boğazı gezecek olan Petrol Ofisi’ne ait dev ekran, bu coşkuyu İstanbul’un her köşesine taşıyacak. Dünya basınının da takip edeceği PO F1 Resmi Partisi, yaklaşık 2.2 milyar Formula 1 seyircisinin ilgiyle seyredeceği bir etkinlik haline dönüşecek.

HİP HOP SESLERİ YÜKSELECEK

Yılın en büyük partisi Petrol Ofisi Formula 1, yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir şova imza atıyor. Formula 1 coşkusunu daha da yükseltmek ve Formula 1’i kutlamak için 2 bin 500 yerli ve yabancı misafire unutulmaz bir gece hazırlayan Petrol Ofisi, partideki en küçük detayları dahi düşünüyor. Yaklaşık 1 yıldır bu parti için hazırlanan Petrol Ofisi, misafirlerini eğlencenin zirvesine çıkaracak olan dünyaca ünlü hip hop şarkıcısı Missy Elliott’ı getiriyor. Muhteşem gecede, mini bir konser verecek olan Missy Elliott, gecenin temposunu daha da hızlandırmaya hazırlanıyor. Hip Hop’un coşkulu ritimleriyle yüzde 100 dans, müzik ve eğlencenin keyfini yaşayacak olan PO Formula 1 Resmi Partisi misafirleri, ilk defa Türkiye’ye gelen Missy Elliott ile İstanbul’un en önemli parti organizasyonuna tanıklık edecek. 6 kişilik bir dans ekibiyle sahne alacak olan Missy Elliott, Formula 1 coşkusunu müziğiyle izleyicilere yansıtacak.

Petrol Ofisi’nin resmi partisi dışında, Bridgestone, AMD gibi Formula 1 sponsoru ve tedarikçisi olan birçok firma da partiler düzenleyerek Grand Prix öncesi coşkuyu artırmayı amaçlıyor.

Victoria’s Secret’i bırakıp geliyor
/images/100/0x0/55ea5b28f018fbb8f87a98c7


Victoria’s Secret’in mankenliği yapan, ülkemizde ’Maymunlar Cehennemi’ (Planet of the Apes) ve ’Daena’ filmiyle tanınan ünlü top model Estella Warren, bu parti için Victoria’a Secret’in çekimlerine ara vererek Türkiye’ye gelecek. Böylesine büyük bir partide bulunmanın kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Estella Warren, Petrol Ofisi vasıtasıyla Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Son dönemin en önemli oryantal sanatçılarından Tanyeli ise, Petrol Ofisi Formula 1 Partisi için 12 balerin ve 4 perküsyon sanatçısından oluşan profesyonel bir ekibin hazırladığı özel bir gösteri sunacak. Yabancı misafirlerin oldukça ilgisini çekecek olan gösteri için Tanyeli ve ekibi yaklaşık 2 aydır hazırlanıyor.

Çantanızı şimdiden hazırlayın

Formula 1 keyfini doyasıya yaşamak istiyorsanız sizlere birkaç küçük uyarımız olacak. Geçtiğimiz yaşanan sıkıntılara göre Formula 1’i özellikle çim alanlardan seyredeceklerin kesinlikle yanında bazı önemli detayları bulundurması ve bunları İstanbul Park Pisti’ne getirmesi gerekiyor. Hatta yarışı tribünlerden seyredecek olanların bile bir çanta hazırlayarak Formula 1 için İstanbul Park Pisti’ne gelmesinde büyük yarar var.

Öncelikle olarak kesinlikle bir çanta edinin. Bu çantanın biraz büyükçe olmasında da yarar var. Bu çantanın içinde alışveriş merkezlerinden rahatlıkla satın alabileceğiniz portatif koltuk ya da küçük bir iskemle gibi bir donanım sizin için çok faydalı olacaktır. Tabii ki bununla birlikte en önemli detaylardan bir diğeri ise şemsiye. Şemsiye özellikle şapka şeklinde kafaya takılabilen modellerden olması tavsiye edilir. Sıcak altında kaybedeceğiniz sıvıyı tekrar geri alabilmek için yanınızda bir termos ve bol bol su bulundurmanızda da yarar var. Bu detaylarla birlikte eğer imkanının varsa güneş kremi, mendil, güneş gözlüğünü de yanınızda bulundurabiliriniz. Aynı zamanda Formula 1 keyfini doyasıya yaşayabilmek için dürbün ve fotoğraf makinesini de unutmamak gerekir. Eğer sesten rahatsız oluyorsanız kulaklık ve bu ses başınızı ağrıtırsa ağrı kesici ilaç da yanınızda bulundurabilirsiniz. Siz bu tedbirleri alın ve Formula 1’i doyasıya yaşayın. Çünkü o gün gerçekten yaşadıklarınızı bir daha asla unutamayacaksınız.

Kombine bilet sahipleri pite

Geçen sene Türkiye Grand Prix’sinde olduğu gibi bu sene yine İstanbul Park pit alanı Perşembe günü kapılarını ziyaretçilerine açacak. 24 Ağustos Perşembe günü İstanbul Park pit alanı saat 16.00 ile 17.00 arasında bir saat süreyle kombine bileti olan herkese açılacak. Perşembe günü Formula 1 takımlarının hemen hepsi araçlarını ve ekipmanlarını garajlarına taşıyorlar. Bu nedenle Perşembe günü ziyaret saatinde araçları çok yakından görebilirsiniz. Hatta pit ekibi ile sohbet etme imkanı ve araçlarla fotoğraf çekme şansını bile yakalayabilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmamanızı kesinlikle öneriyoruz.

Bridgestone 8’inci viraja güveniyor

2007-2010 yılları arasında FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın tek lastik tedarikçisi haline gelecek Bridgestone, Türkiye Grand Prix’si için geri sayıma başladı. 2006 sezonunda, Ferrari ile birlikte toplam beş takımın lastiklerini sağlayan Japon firması bu sene Türkiye zaferine imza atmak hedefinde. Geçtiğimiz günlerde Almanya Grand Prix’si ile Formula 1’deki 10’uncu yılında 100’üncü zaferini kutlayan Bridgestone, İstanbul’a hem siftah hem de 101’inci zafer için geliyor. Bridgestone bu nedenle Formula 1’in en yeni pistlerinden biri olan İstanbul Park için ciddi anlamda hazırlıklar yapmış. Takımın teknik sorumlusu Hisao Suganuma "Bridgestone, hızlı bir yarış olan Türkiye Grand Prix’si için hazırlamakta olduğu lastiklerinin testlerini büyük bir titizlikle yürütüyor. Büyük bir ihtimalle yarış günü hava sıcaklığı bunaltıcı düzeyde olacak, bu da kimi zaman saatte 320 km/s hıza erişecek lastikler için ekstra bir hazırlık gerektiriyor. Ancak İstanbul Park’ın geçen sene özellikle dikkat çeken ve şimdiden Formula 1’de bir efsane olmaya aday zorlu 8’inci virajında, bizim lastiklerimiz ile yarışan pilotların daha avantajlı olacağına inanıyoruz" sözleriyle takımına olan inancını belirtiyor.

Parti için 3 ay boyunca 700 kişi çalışmış

Türkiye’nin en önemli modacılarından Arzu Kaprol’un tasarlığı kıyafetleriyle, PO Formula 1 Resmi Partisi’nde özel bir şovla gecenin atmosferini değiştirecek olan Grid kızları (PO tarafından özel elemelerle seçilen ve yarışlarda bitiş ve başlangıç noktalarında duracak olan bayanlar), partideki gösterileriyle, eğlencenin rotasını yönlendirecek. Formula 1 Partisi’nde, güvenlik görevlileri haricinde tüm parti ekibinin kıyafetleri Arzu Kaprol imzalı olacak. Dünyaca ünlü Conrytmo Ritm Grubu PO tulumları ve PO varilleriyle hazırladıkları özel şovlarıyla gecenin temposunu hızlandırırken, gecenin seçkin misafirleri senelerce unutamayacakları bu partiyi hafızalarına kazıyacaklar. Petrol Ofisi Formula 1 Resmi Partisi’ne katılacak olan sanatçılar için 250 metrekarelik kulis hazırlandı. Formula 1 heyecanını ve gücünü simgelen şekilde tasarlanan mekanın dekorasyonu, Türkiye’nin ve Petrol Ofisi’nin ortak renkleri olan kırmızı ve beyazın ağır bastığı detaylardan özenle hazırlandı. Gecenin atmosferine uygun olarak tasarlanan Reina’da A’dan Z’ye her şey Formula 1’in büyüsünü yansıtıyor. Partide canlı performansın dışında davetlilerimizi değişik sürprizler bekliyor. Bunların dışında, canlı performansların aralarında ünlü DJ Birol Giray sahne alacak ve seçkin misafirlere unutulmaz bir gece yaşatacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!