Formula 1 pistinde koşu ve bisiklet heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Formula 1 pistinde koşu ve bisiklet heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 10:29

Intercity İstanbul Park Formula 1 pisti, bu yıl ilki düzenlenecek Bisiklet ve Koşu Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Intercity İstanbul Park 1. Bisiklet ve Koşu Şampiyonası, 6 Nisan Pazar günü yapılacak. Organizasyon, Türkiye'nin dört bir yanından binlerce koşucu ve bisikletçiyi bir araya getirecek.

Türkiye'nin ilk ve tek Formula 1 pistinin ev sahipliğini üstleneceği organizasyonun komite başkanı Ahmet Özgün, şampiyonanın gelenekselleşeceğini söyledi. Yarışın, Türkiye'de gerçek bir pistte yapılacak ilk organizasyon olma özelliği taşıdığını kaydeden Özgün, sözlerine şöyle devam etti:

"İntercity İstanbul Park Formula 1 pisti, güvenlik tedbirlerinin maksimum seviyede uygulanmış olduğu, trafiğe kapalı, 5,3 kilometre uzunluğunda bir pist olma özelliğini taşıyor. Şampiyonada yer alan mesafeler, pistte atılacak tur sayısına göre farklılık gösterecek. Dört tur 21,2 kilometre, 8 tur ise 42,4 kilometre uzunluğunda. Yarışma, yarı profesyonel ve profesyonel atletlere makul olacak şekilde hazırlandı."

Özgün ayrıca, üç ayaktan oluşacak Intercity İstanbul Park 1. Bisiklet ve Koşu Şampiyonası'nda ilk ayağın 6 Nisan, 2. ayağın 11 Mayıs, 3. ayağın ise 14 Eylül'de koşulacağını açıkladı.

Yarışı bitiren tüm katılımcılara anı madalyası verileceği, ayrıca 21,2 kilometrelik mesafede, üç ayak toplamında, en hızlı dereceye imza atan sporcuların da para ödülü kazanacakları şampiyonaya kayıtlar, "www.intercitykosu.com" ve "www.intercitybisiklet.com" internet adreslerinden yapılabilecek.

BAKMADAN GEÇME!