Formül bulunur

Güncelleme Tarihi:

Formül bulunur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 02:15

Serdar Bilgili sponsorluk ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı, "BJK İnönü Stadı'nın ismi değişmez. Ancak sponsorun ismini belirtecek bir formül buluruz" derken, Carlsberg yetkilileri teklifin kendilerinden değil, Beşiktaş'tan geldiğini söylediler.

Avrupa'nın dev bira şirketi Carlsberg'in Beşiktaş'a İnönü Stadı'na Carlsberg adının eklenmesi şartıyla yaptığı "15 milyon dolarlık" sponsorluk teklifi dün spor camiasına bomba gibi düştü. Carlsberg yetkilileri, teklifin Beşiktaş Kulübü'nden geldiğini belirterek, "Başkan Serdar Bilgili ile önümüzdeki günler için neler yapabileceğimizi konuşurken, Bilgili'nin, Carlsberg adının da İnönü Stadyumu'na yazılması için 10 yıllığına 15 milyon dolarlık bir önerisi oldu" dediler. Carlsberg ile yürütülen sponsorluk görüşmelerini doğrulayan Beşiktaş yöneticileri ise İnönü Stadı'nın önüne ya da arkasına isim eklenmeyeceğini ancak sponsorluk anlaşması imzalandığı takdirde başka bir formül bulunabileceğini ifade ettiler.

SERDAR BİLGİLİ: EVET GÖRÜŞÜYORUZ

Carlsberg'le sponsorluk görüşmesi yaptık. Sponsorluk desteği olmadan kulüplerin ayakta durması hayal.Paralı yönetici dönemi kapandı. Beşiktaş çizgisinde yürüyor. Carlsberg ile birlikte ABD’de temasa geçtiğimiz iki önemli şirket daha var. Görüşmelere başlayacağız. Carlsberg büyük düşünen bir firma. Tüm takımlara eşit yaklaştıklarını ifade ettiler. İnönü Stadı'nın ismini değiştirmeyiz. Ama önemli bir sponsorla anlaşma yapıyorsanız, bunu belirtecek bir formül bulunur.

HASAN BOZKURTER: İTİRAZ ETMEYİZ

Beşiktaş'ın şu anda sahip olduğu mal varlığında CHP'nin imzası vardır. CHP, Beşiktaş Belediyesi aracılığı ile Beşiktaş’a "Plaza" ve "Çilekli Tesisleri" izni vererek, kulübün geleceğine çok büyük katkı sağlamıştır. Statların isminin değiştirilmesi tamamen Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne aittir. Carlsberg firması ile Beşiktaş arasındaki ilişki partimizi kesinlikle ilgilendirmez.

HÜSNÜ GÜRELİ: İSİM DEĞİŞMEZ AMA

Sponsorluk görüşmelerimiz Carlsberg ile devam ediyor. Bu tür anlaşmalar kulüplerin omuzlarındaki büyük mali külfeti azaltır ve rahatlatır. Carlsberg yetkilileri sadece Beşiktaş ile değil tüm takımlarla görüşme halindeler. BJK İnönü Stadı'nın önüne ya da başka bir yerine yeni isimler eklenmese bile, Carlsberg'in sponsorluğunu yansıtacak bir işaret mutlaka konulmalı. Bugün dünyada büyük kulüpler sponsorluklarla ayakta kalabiliyor.

YEMEN EKŞİOĞLU: BU BİR ŞANSTIR

Carlsberg ile sponsorluk anlaşması imzalanırsa Beşiktaş, Dünya takımları ile yarışır duruma gelir. Bu teklifin yaşama geçirilmesini çok istiyorum. Ancak Carlsberg firmasının Türkiye genelinde bireysel değil tüm takımlara sponsor olma düşünceleri var. Carlsberg'in Türkiye'de büyük takımların dışında bilhassa amatör takımlara yaptığı hizmet inkar edilemez. Amatör ligler ve sahalardaki organizasyonlar Carlsberg ve Tuborg firmalarının katkılarından dolayı sorunsuz gitmektedir.

CARLSBERG NE DEDİ?

ERCÜMENT BERİLGEN: BİLGİLİ ÖNERDi
(Carlsberg, Türkiye Genel Müdürü)

Teklifi biz götürmedik. Beşiktaş ile zaten çalışıyoruz. Onlara desteğimiz var, stat reklamları veriyoruz. Önümüzdeki günler için neler yapabileceğimiz konuşulurken, kulübün başkanı Serdar Bilgili kendisi böyle bir teklif yaptı. Carlsberg adının da İnönü Stadyumu'na yazılması için 10 yıllığına 15 milyon dolarlık bir önerisi oldu. Biz ona, bu kadar uzun vadeli anlaşmaların bizim sistemimize uymadığını, zaten strateji olarak bütün kulüplerle çalışmayı tercih ettiğimizi ilettik. Fenerbahçeli ne der veya Galatasaraylı ne der, diye endişelenmek de istemedik açıkçası. Böyle bir meblağ da bütçe olarak diğer kulüplerle çalışmamıza olanak bırakmayacağı için düşünmediğimizi belirttik. Yaklaşık bir ay önce bu konu konuşuldu, biz bu konudaki net cevabımızı da verdik. Biz Beşiktaş'la çalışmak isteriz ama bu çapta bir projeyle değil. Teklif elbette hoş, dünyada bunun örnekleri de var ama rakamsal açıdan da yüksek, strateji olarak da bize uymuyor. Biz, kulüp farkı gözetmeden futbola destek olmak istiyoruz. Bilgili ile daha sonra, başka neler yapabiliriz diye görüştük. Çünkü Beşiktaş gibi bir kulüp bizim için çok önemli. Mesela alt yapısını destekleyebiliriz.

Dünyada yaygın

Carlsberg'in Beşiktaş'a önerdiği gibi dünyanın birçok ülkesinde spor kulüplerinin maçlarını oynadıkları stat ve salonlar sponsorlarının isimlerini alıyor. Özellikle ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) bu uygulama oldukça yaygın. Ayrıca Avrupa'da da futbol kulüplerinin maçlarını oynadıkları statlar da sponsorların adlarını alıyor. İşte bazı örnekler:
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!