Ford CEO'su neden kovuldu?

Güncelleme Tarihi:

Ford CEOsu neden kovuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 10:30

Dün basına yansıyan haberlerde Jim Hackett'in Ford'un başkanı ve CEO'su olarak Mark Fields'ın yerini alacağı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Fields, göreve başlamasının üzerinden daha üç yıl bile geçmemişken otomobil üreticisi ile geçirdiği 28 yıllık başarılı bir kariyer sonrasında şirketten emekli olma kararı aldı.

Bu hareket şaşırtıcıydı ancak bazı uzmanların beklediği bir şeydi. Fields halen sürmekte olan bir süreç kapsamında Ford’un model serisini başarılı bir şekilde yeniledi ancak şirketin hisseleri 2014'ten beri neredeyse %40 oranında düştü. Ayrıca, markanın geleceği hakkında netlik olmaması da analistler tarafından iyileştirmenin gerekli olduğu şeklinde yorumlandı.

Dün Ford'un basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bill Fords Automotive News'e verdiği demeçte, “Mesajımızı keskinleştirmeli miyiz? Kesinlikle. Mesajınızı keskinleştirebilmek için, stratejinin netliğine ve bu mesajın arkasında net bir uyum olduğunu hissetmeniz gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Fields'ın halefi Jim Hackett’ın, Fields'tan önce CEO olan ve Ford tarafından şirketin "kültürel değişim elçisi" olarak görülen ve şirketin “zehirli kurumsal kültürünü” değiştiren Alan Mullaly gibi bir etki göstermesi bekleniyor.

Hackett, "İnsanların burada harika bir gün geçirebileceklerini düşünerek çalışmalarını istiyoruz" dedi. "Bunu yaşayanlar var ancak bir bunu daha da arttırmak istiyoruz.”

 

Ford CEOsu neden kovuldu
 tarafından hazırlanmıştır. 

Ford CEOsu neden kovuldu

EKONOMİDE SON 24 SAAT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!