Folkart'ın hedefi Londra Miami ve Paris

Güncelleme Tarihi:

Folkartın hedefi Londra Miami ve Paris
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 15:06

FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Bornova'daki yeni projeleri Folkart İncity'nin tanıtımında, İzmir'e 1000 kişilik bir tiyatro salonu kazandıracaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Önceliklerinin İzmir'deki 13 projeyi tamamlamak daha sonra İstanbul, Denizli, Manisa, Aydın ve Balıkesir gibi kentlere yönelmek olduğunu belirten Sancak "Asıl isteğimiz Londra, Miami ve Paris gibi kentlerde varlığımızı hissetirmek, Türk firmalarının ne yapacağını göstermek. Londra'da iyi bir proje yapacağız. Çalışmalarımız sürüyor"dedi.

Folkart Yapı'nın Bornova'da yapacağı yeni projesi Folkart Incıty basın toplantısıyla tanıtıldı. Folkart Academy salonunda yapılan toplantıya Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Genel Müdür Metin Sancak, Proje ve Teknik İşler Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu ve projenin mimarı Öncüoğlu Mimarlık'tan Enis Öncüoğlu katıldı. Mesut Sancak İzmir'de inşaat alanında bağlantılı tüm yan sektörleri de hareketlendirdiklerini, yaptıkları yatırımlarla İzmir  ekonomisine ciddi katkı sağladıklarını söyledi. Folkart'ın kentte 13 projeyi bir arada yürüttüğünü belirten Sancak, "Bu 13 projenin toplam yatırım değeri tam 4 milyar 352 milyon Türk lirasıdır (1 milyar 209 milyon dolar). Bu projelerde, şu an için 1500 kişinin üzerinde insan çalışıyor. Bu sayıda, önümüzdeki aylarda projelere göre ciddi artış olacak. Tek başına Basmane'deki projemizde binlerce insan çalışacak. Yani İzmir'de istihdama ciddi katkı sağlıyoruz. Projelerimizle, şehirde rekabete dayalı çok olumlu bir yarış başlattık. Bu çok iyi bir yarış. Dünyada birçok şehir, örneğin Dubai, her zaman daha güzeli yapma yarışıyla, bugünlerine ulaştı. Dubai bu yarış sayesinde, dünyanın en önemli kentleri arasına girmeyi başardı. İzmir'de özellikle yapı projelerinde, böyle bir yarışın başlaması, bizi çok mutlu ediyor. Bu yarışa, bizzat biz neden olduğumuz için gurur duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"İZMİR'E 1000 KİŞİLİK TİYATRO SALONU KAZANDIRACAĞIZ"

Sancak, sadece yenilikçi yapı projeleri ile değil İzmir'e  katkı getiren bütün alanlara omuz verip, sanatı da öne çıkardıklarını sölyedi. İzmir'in kültür-sanat alanına gösterdiği içten ilginin, İzmir'i Akdeniz'de bir kültür-sanat başkentine dönüştürebileceğini bildiklerini belirten Sancak, Folkart Galery'i açtıklarını, Türkiye gündemine oturan sergiler düzenlediklerini, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu ve benzeri projeler ile sanata destek verdiklerini söyledi. Folkart Academy'i kurduklarını, tiyatra atölyesinin sürdüğüne dikkat çeken Sancak İzmir'e bir de yaklaşık 1000 kişilik bir tiyatro sahnesi kazandırmak istediklerini söyledi. Sancak, "Bu sürpriz bir proje. Yerini ve nasıl olacağını açıklamayacağım. Ama Avrupa'dan bile görmeye gelecekler olacağını söylüyorum" dedi.

ŞEHRİN SİLUETİ DEĞİŞECEK

Haberin Devamı

Folkart İncity projesinin metro, çevre durağı bağlantısına, iş kulelerine ve alışveriş merkezlerine çok yakın konumda olduğunu belirten Sancak, "Biz Folkart Incity'nin bulunduğu alanı, Bornova Yeni Kent Merkezi olarak adlandırıyoruz. Bu alan, değişen, dönüşen İzmir'in yeni kent merkezi oluyor. Biz bu projeyle birlikte, bu alanda 2500'e yakın konut, ofis, çarşı birimi ürettik. Görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz bu yeni kent bölgesinde yakın gelecekte 5000 bin civarında ek birim üretmektir. Bu yatırım adımlarıyla projelerin çevresi de, görsel olarak çok olumlu yönde değişime uğruyor. Örneğin Folkart Incıty ile Folkart Time arasında kalan bir sokağı, belediyemizden izin alarak biz düzenliyoruz. Estetik düzeyi yüksek, örnek bir sokak düzenlemesi yapıyoruz. Yani gördüğünüz gibi, çevremize de değer katıyoruz. Bu güzel örnekler çoğalacak. Bornova Yeni Kent Merkezi kısa sürede şehrin en cazip noktası olacak. Biz bir gün İzmir'in bütününün Folkart Incıty benzeri projelerle taçlanacağına, şehrin siluetinin tamamen değişeceğine inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

 KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN AKTÖRLERİNDEN BİRİ OLMAK İSTİYORUZ

Mesut Sancak, Uzundere kentsel dönüşüm projesi kapsamındakı 300 konutluk inşaatı sosyal sorumluluk kapsamında aldıkaların ve zamanında teslim edeceklerini söyledi. Şirket olarak da deneyim kazanmak için ihaleye girdiklerini belirten Sancak "İzmir'de 315 bin depreme dayanıksız konut var. Önümüzdeki 25-30yılda yıkılıp yerine yeni konut yapılacak. Bu kentsel dönüşüm sürecinin aktörlerinden birisi de biz olmak istiyoruz.

LONDRA'DA İYİ BİR PROJE YAPACAĞIZ

Sancak, İzmir-İstanbul otobanı üzerinde İzmir, Manisa, Balıkesir gibi illerdle yatırım yapmak istediklerini, görüşmelerinin sürdüğünü ancak İzmir'deki yoğun talep ve projelerden dolayı dışarıya ilgi gösteremediklerini söyledi. Sancak, "Mevcut projelerın tamamlanmaya başlamasından sonra Manisa, Denizli, Balıkesir, Aydın'da proje yapmak istiyoruz. Ama asıl isteğimiz Londra, Miami, Paris gibi yerlerde çok büyük olmasa da varlığımızı hissetirmek. Türk inşaat firmalarının oralarda ne yapabileceğini göstermek istiyoruz. Londra'da yerle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. İstanbul'da müteahhit firma çok onlar İstanbul'da yapsın ama biz Türk inşaat firmalarının ne yapabileceğini göstermek için Londra'da iyi bir proje yapmak üzere çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA 450 BİN KONUT BİTMİŞ VE SATIŞ BEKLİYOR

Mesut Sancak, İzmir'de ciddi bir taleple karşı karşıya oldukların İstanbul'a zaman ayıramadıklarını söyledi. İyi bir projeylebaşlamak üzere yer arayışlarının sürdüğünü dile getiren Sancak "Ama İstanbul'da 450 bin bitmiş ve satış bekleyen konut var. Konya büyüklüğünde satış bekleyen konut var. Bu durumda, bu rekabet ortamında İzmir'i ihmal etmek olmaz. Daha sonra İstanbul'a proje yapabiliriz. Türkiye'de 650 bin konut üretiliyor. Bunun 35 binin İzmir'de üretiliyor. İzmir'de arz ve talep dengesi var. Stok yok. İstanbul'da arz fazla olunca fiyatları etkiliyor. İzmir'de öyle bir sorun yok" dedi.

BASMANE PROJESİ İKİ-ÜÇ AY İÇİNDE REVİZE EDİLECEK

Haberin Devamı

'Basmane çukuru' olarak bilinen alanda yapılacak proje için zemin iyileştirme ve güçlendirme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Sancak, trafik sıkıntısı nedeniyle AVM'yle ilgili tereddütleri olduğunu ancak belediye ile görüşmelerle bunun aşılabileceği kanısına vardıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile vardıkları mutabakat sonuca belediye hizmet binasını kitle olarak ayrı yapmak üzere projede revizyona gidildiğini belirten Sancak "5 ay gibi bir gecikmeye neden oldu. Ancak çok daha güzel, anlamlı bir proje oldu. Bunun için zaman kaybı demeyelim, doğru projeyi yakalamış olduk. Beş ayrı mimarlık ofisi revizyonu tamamlamak için çalışıyor. İki -üç ay içinde Basmane projesinin yeni halini kamuoyuna sunacağız" dedi.

"ARDIÇ AĞACINI KORUDUK"

Mesut Sancak, Çeşme Ardıç'da yaptıkları projeyle ilgili yapılan bazı haberlerin doğru olmadığını, kendilerinin karalamaya çalışıldığını söyledi. Çeşme Ardıç'ta, projemizin tam ortasında yer alan bir ağacı kesmemek için, üstüne para harcayarak projeyi değiştirmiş çevreci bir kurum olduklarını belirten Sancak "Yani çevreyi böylesine çok seviyoruz ve sayıyoruz. Bu konuda çok hassasız. Bizi karalamak isteyenler, bu örnekleri görmemezlikten gelerek, bir de yüzleri kızarmadan yalan yazıyorlar. Ama moralimizi bozmuyoruz. Tam aksine hiçbir kuruluşa ve kişiye mahcup olmamak için, tüm detaylarda en mükemmelin peşinde koşuyoruz. Tek ağacı korumak için projede 100 bin dolar maliyet getiren revizyon yaptık" dedi.

"AĞAÇ TAŞIMA MAKİNASI GETİRECEĞİZ"

Sancak, Bornova'daki bir projede ağaçları taşımak için yurtdışından bir araç getirdiklerini ve ağaç başına 10-15 bin TL maliyetle işlemi gerçekleştirdiklerini belirterek, bu aracı İzmir'e getirmek için çalıştıklarını söyledi. Sancak "Milyon TL değerindebir araç. Ancak İzmir'e getireceğiz. İsteyen belediye veya firma bizden talep ederek bunu kullanabiliriz. Ağaç keseceğimize makinayı getiririz. Türkiye'nin emrinde olur. Ağaçlara, doğaya zarar vermemek için azami çaba harcıyoruz" dedi.

 

239 BİN TL TL'DEN 1 MİLYON 349 BİN TL ARASINDA FİYAT

Folkart Genel Müdürü Metin Sancak ise Folkart Incıty'yle ilgili bilgiler verdi. Bornova ilçesinde Ankara Caddesi ile İzmir Metro hattı arasında, Üniversite Caddesi ile 296 sokağın kesiştiği noktada yapılacak projede  sekiz bloktan oluşacak. İki bolak 28 katlı olacak. Diğer bloklar ise 5 ve 8 katlı yapılacak. Projede 700 daire ve 42 ticari alan bulunacak.  Projede açık spor alanları, basketbol, tenis, futbol, mini golf, masa tenisi, yürüyüş ve koru alanı, açık yüzme havuzu, açılabilir kapalı yüzme havuzu, spor salonu, sauna, çocuklar için kreş ve oyun alanları, playstation, sinema, karaoke odası, kütüphane, satranç ve çalışma odası, çatı alanlarında hobi bahçeleri, elektrikli araç şarj istasyonu gibi sosyal ve teknik donatılar yer alacak.

Proje yaklaşık 32 bin metrekarelik alana sahip bulunuyor. Açık ve kapalı yüzme havuzları yeralacak projede ön tanıtım satış fiyatları da açıklandı. Buna göre brüt 45 metrekarelik stüdyo daireler 239 bin TL, 70 metrekarilik 1+1 daireler 337 bin TL, 120 metrekarilik 2+1 deiralar 574 bin TL, 180 metrekarelik 3+1 daireler 849 bin TL, 225-240 metrekarilik 4+1 daireler ise 1 milyon 349 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılacak.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!