Folkart Academy'de dersler başladı

Güncelleme Tarihi:

Folkart Academyde dersler başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 13:12

Folkart Academy'de dersler başladı

Haberin Devamı

FOLKART'ın kurumsal sosyal sorumluluk uygulamaları kapsamında kendi bünyesinde kurduğu Folkart Academy'de, ilk adın olan Ustalarla Tiyatro Atölyesi eğitimleri başladı.
İzmir'de gerçekleştirdiği inşaat projeleri ile dikkat çeken Folkart, sanata verdiği desteği Folkart Academy ile devam ettiriyor. Folkart Gallery ile dünyanın önde gelen sanatçılarını ve eserlerini İzmir'de sanatseverlerle buluşturan Folkart, sanat eğitimleri alanındaki faaliyetlerini artık bünyesinde kurulan Folkart Academy ile sürdürüyor. 15 bin kişinin eğitim almak için başvurduğu Ustalarla Tiyatro Atölyesi'nde eğitimler başladı. İlk etapta 400'ü çocuk, 200'ü yetişkin 600 kişiye ücretsiz eğitim verilmesi planlanıyor. Başvuruların rekor düzeyde olması nedeniyle 400'ü çocuk, 200'ü yetişkin isim, noter huzurunda yapılan kura ile belirlendi. Profesyonel üst düzey tiyatro eğitimi alması planlanan 16'sı kız, 12'si erkek toplam 28 kişi ise binlerce kişi arasından sınavla seçildi.
DERSLER BAŞLIYOR
Toplamda 628 kişinin, eğitim süreci başladı. Eğitimler cumartesi ve pazar günleri verilecek. İlk etaptaki eğitimler hem yetişkin hem de çocuklar için 1 Nisan-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında 5 hafta sürecek. İlk etapta 200 çocuk, 100 yetişkin eğitim alacak. Yine toplamda 300 kişinin eğitim alacağı ikinci etap ise 13 Mayıs-11 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yetişkinler 40 saat, çocuklar ise 20 saat eğitim alacaklar. Özel sınıfa seçilen 28 kişiye ise 1 Nisan-11 Haziran 2017 tarihleri arasında eğitim verilecek. Özel sınıfa seçilenler 10 hafta süresince 200 saat eğitim alacaklar.
Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan, "Ustalarla Tiyatro Atölyesi programımıza rekor sayıda bir başvuru sayısı ile karşılaştık. Bu da tiyatroya gösterilen ilginin göstergesidir. Tiyatro sanatının geleceği için İzmir'den atılan bu adımın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Folkart'a teşekkür ediyoruz. İlk etap için kayıtlarımızı tamamladık" dedi.
FOLKART ACADEMY'DE EĞİTİMLER
Folkart Academy Proje Koordinatörlüğünü üstlenen, ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan'ın Genel Sanat Yönetmenliği'ni yürüteceği, Ustalarla Tiyatro Atölyesi kapsamında Zeyno Günenç, Ziya Kürküt, Yeşim Alıç, İbrahim Raci Öksüz, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Kerem Atabeyoğlu, Gürol Tonbul, Oktay Keresteci gibi alanlarında usta oyuncular ve uzman isimler, katılımcılara eğitimler verecek. Oyunculuğa Giriş, Nefes ve Beden Kullanımı, Sahne, Oyunculuk, Yaratıcı Drama, Doğaçlama, Hareket ve Dans, Makyaj gibi birçok alanda kursiyerler eğitimler alacaklar. Eğitimler süresince ünlü tiyatro oyuncuları da, misafir eğitmenler olarak kursiyerle buluşacak. Folkart Academy'nin tüm hizmetleri kurumsal sosyal sorumluluk anlayışıyla 'ücretsiz' olarak gerçekleşecek.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!