Foça'da yenilikçi ve yaratıcı bilim insanları etkinliği başladı

Güncelleme Tarihi:

Foçada yenilikçi ve yaratıcı bilim insanları etkinliği başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 17:27

Foça'da yenilikçi ve yaratıcı bilim insanları etkinliği başladı

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça ilçesinde iki gün sürecek Yenilikçi ve Yaratıcı Bilim İnsanları etkinliği törenle başladı. Okul öncesi ile ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerinin yer aldığı etkinliğe, bölgedeki okullardan 600 çocuk katılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzelman, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ortaklığı ve Foça Belediyesi'nin destekleriyle Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinliğin açışına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, Emniyet Müdürü Gülcan Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Şube Müdürü Beyhan Gökdemir, İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, öğretmenler, öğreticiler ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

İzmir merkez ve Beydağ ilçelerinden sonra 3'üncüsü Foça'da düzenlenen etkinlik kapsamında, istasyonlara ayrılan öğrenciler, 'Terlik mi Hayvan mı?', 'Balonlu Uçan Araba', 'Uçurmaya Hazırmısın', 'Kaçışan Arabalar', 'Kaz, Bul ve Gör', 'Sürüngenlerin Dünyası', 'Robot Hayvanlar', 'Akışkan Maddeler', 'Çılgın Balonlar', 'Elektriğin Gücü', 'Kayıp Buzlar' başlığıyla tanımladıkları deney ve çalışmaları konuklara uygulamalı olarak sundu. İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, bir ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmişliğin, o ülkede verilen bilim eğitimiyle çok yakından ilişkili olduğunu belirterek, özellikle erken yaşlarda çocukların bilim ile tanışmasının önemine dikkat çekti.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!