Foça’da mülteci faciası

Güncelleme Tarihi:

Foça’da mülteci faciası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 13:27

İZMİR’in Foça İlçesi, Aslanburnu Mevkisi’nde kaçakları taşıyan lastik bot alabora oldu, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişinin cesedine ulaşılırken, 19 kişi sağ kurtarıldı. Kayıp 19 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Haberin Devamı

Foça’da mülteci faciası

Bugün saat 07.00 sıralarında Sahil Güvenliği arayan balıkçılar, Foça Aslanburnu Mevkisi’nde denizde can yelekleri gördükleri ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişinin cesedine ulaştı. Büyük bölümü Suriyeli 19 kişi ise Sahil Güvenlik botuna alınarak kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Foça Balıkçı Barınağı’na getirildi. Kaçaklar arasındaki, soğuk havada hiportermi geçirdiği belirlenen yetişkin 1 kadın, Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Biri kolunda kırık olan, diğeri ise şokta olduğu anlaşılan 2 kaçağa sağlık ekipleri tarafından hazır bekletilen ambulansta ilk müdahale yapıldı.

Haberin Devamı

Foça’da mülteci faciası

KAYIPLAR ARANIYOR

Kaçakların ifadelerinden, kayıp olduğu tespit edilen 19 kişi için ise arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Kaçakların, Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçebilmek için İzmir’in Dikili ilçesi kıyılarından lastik botla denize açıldıklarının sanıldığı belirtildi.

BULUNAN CESET SAYISI 10’A ULAŞTI

İzmir’in Foça İlçesi’ndeki kaçak faciasında ölenlerin sayısı 10’a yükseldi. Tamamı Irak uyruklu olan ölenlerin 5 çocuk, 4 kadın ve 1 erkek olduğu belirtildi. Ölen kadınlardan 1’inin hamile olduğu ortaya çıktı. Cesetler, Foça Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Foça’da mülteci faciası

Kurtarılan kaçakların sayısı da 6 kaçağın daha kurtarılmasıyla 25’e çıktı. Kaçakların ifadelerine göre kayıp oldukları belirlenen 10 kişiyi arama kurtarma-çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kurtarılan kaçaklara Foça Balıkçı Barınağı’nda battaniye, su ve çeşitli gıda maddeleri dağıtıldı. Foça Kamakamı Niyazi Ulugölge, Foça İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Foça İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Okan Kibar da balıkçı barınağına gelerek çalışmaları yönlendirdi.

ALİAĞA’DAN AÇILMIŞLAR

Haberin Devamı

Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek isteyen kaçakların Irak’ın Süleymaniye kentinden geldikleri ve Aliağa’dan bir fiber tekneye binerek denize açıldıkları anlaşıldı. Teknenin önce yakıtının bittiği, ardından alabora olduğu belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!