Foça'da Kabotaj ve Denizcilik Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Foçada Kabotaj ve Denizcilik Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 11:26

Foça'da Kabotaj ve Denizcilik Bayramı coşkusu

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça ilçesinde, 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı dolayısıyla yapılan geleneksel yarışmalar, katılan ve izleyen herkese heyecanlı ve keyifli anlar yaşattı.

1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nın 91. yıldönümü dolayısıyla Foça Küçükdeniz Limanı'nda geleneksel yarışmalar ve etkinlikler yapıldı. Programın en heyecanlı ve eğlenceli bölümleri, her zamanki gibi; denizden dalarak tabak çıkarma ve yağlı direkten bayrak alma yarışması oldu. Denizden dalarak tabak çıkarma ve yağlı direkten bayrak alma yarışmasının birincisi Erdem Kurtyılmaz, uzun süre alkış aldı. Foça Yelken ve İhtisas Kulübü üyesi sporcuların optimist ve laser sınıfı yelkenlilerle yaptıkları gösteriler, estetik manzaralar oluşturdu. Küçükdeniz Limanı'nda düzenlenen programa; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkan Vekili Halil Çıtak, Foça Liman Başkanı Talat Yolcu, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Foçalı Balıkçılar, denizciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Foça Liman Başkanı Talat Yolcu, günü anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Protokol üyeleri, biten yarışmaların hemen ardından dereceye girenlere ve Phokaia Yelken ve Kürek Kulübü'nün düzenlediği yarışmalarda dereceye girenlere madalyalarını ve ödüllerini verdi.

Yarışmalarda şu sonuçlar alındı:

50 metre Küçükler Serbest Yüzme Erkekler kategorisinde Bora Küçükdurgul birinci olurken, Doğan Sarıyıldız ikinci, Barbaros Gökçe üçüncülüğü elde etti.

50 metre Küçükler Serbest Yüzme Bayanlar kategorisinde ise ipi göğüsleyen isim Nilsu Ağır oldu.  100 metre Gençler Serbest Yüzme Erkekler kategorisinde Ataberk Toksöz birinci, Zeki Özgür ise ikinci oldu. 100 metre Gençler Serbest Yüzme Bayanlar kategorisinde Pelinsu Erdek,

100 metre Büyükler Serbest Yüzme Erkekler kategorisinde Batuhan Çetin birinci olurken onu  Hüseyin Çetin takip etti. Denizden dalarak tabak çıkarma ve yağlı direkten bayrak alma yarışlarını ise Erdem Kurtyılmaz kazandı.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!