Foça'da Halk Eğitim kursiyerlerinin eserleri sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Foçada Halk Eğitim kursiyerlerinin eserleri sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 12:21

Foça'da Halk Eğitim kursiyerlerinin eserleri sergilendi

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça ilçesinde, Foça Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslarda üretilen eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisi Belediye Sosyal Tesisleri'nde törenle açıldı. Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği açılış; defileler, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, işaret diliyle marş ve şarkıların okunmasıyla şenlik havasında geçti.

Açılış törenine Foça Kaymakamı Ali Çetin, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, bazı belediye meclis üyeleri, daire ve okul müdürleri,  kursiyerlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı. Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut, kursların 365 gün devam ettiğini ve talep edilen kursların yeterli sayı olması durumunda mutlaka açıldığını söyledi. Kemal Bulut, "2018 yılında şu ana kadar 262 kurs açtık. 2 bin 401'i kadın toplam 5 bin 510 kursiyere eğitim öğretim hizmeti verdik. 207 kursumuz tamamlandı 3 bin 594 kursiyer belge almaya hak kazandı. Her yıl, bir önceki yıla göre daha fazla kurs açmayı ve daha fazla kursiyere ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar ise Halk Eğitimi kursları için binaları olmadığını, her kursun ayrı yerlerde ve temin edilebilen binalarda açıldığını bunun da sıkıntı yarattığını belirtti ve yetkililere bu ölçekte bir bina yapımı için çağrıda bulundu.

Konuşmaların ve belge dağıtımının ardından açılış kurdelesi kesildi ve sergilenen eserler birlikte gezildi. Aralarında çok değişik meslek gruplarından emeklilerin, kadın, erkek ve gençler ile engellilerinde yer aldığı kursiyerlerden ürettikleri eserler hakkında bilgi alındı.

Sergide taş, ahşap ve cam boyama, hamur bebek, taş bebek, takı, ebru, çini, nakış, dikiş, giyim teknolojisi, mis sabun, seramik gibi değişik türlerde binlerce eser yer alıyor. Satışta yapılan sergi 3 Haziran'a kadar 09.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!