Foça'da deniz öyküleri yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Foçada deniz öyküleri yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 10:01

Foça'da deniz öyküleri yarıştı

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça İlçesinde düzenlenen Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri ödülleri 6'ncı kez sahiplerini buldu.

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Yarışması'nın kazananlarına ödülleri dün (cuma) düzenlenen törenle verildi. Reha Midilli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, ikinci ölüm yıldönümünde Tarık Dursun K. ile rahatsızlığı dolayısıyla törene katılamayan yazar Muzaffer İzgü de anıldı.

Yarışmaya katılan 33 öykü arasından birinciliğe 'Ne Oldu Sana Amiral' isimli öyküsüyle Esma Zafer Ertan layık görülürken, ikinciliği 'Kunduz Kürk' isimli çalışmasıyla Emel Dinseven, üçüncülüğü ise 'Güneşin Denize Girme Vakti' ile İbrahim Ergin kazandı. Deniz Öyküleri ödülünün Foça'ya çok yakıştığını söyleyen jüri başkanı yazar Hüseyin Yurttaş, "Pek çok yerde deniz var. Ama denizle bu kadar haşır neşir olan bir başka belde çok az. Son yıllarını aşık olduğu bu kentte geçiren Tarık Dursun K.'nın anılması için bu yarışma Foça'ya çok yakıştı. Deniz öyküsü yazanların parmakla sayılacak kadar az olduğu ülkemizde bu yarışmayla pek çok kişi deniz öyküsü yazmaya başladı" dedi.

Foça Belediye Başkanvekili Beyhan Türker iki yıl önce hayatını kaybeden Tarık Dursun K. ile aynı coğrafyada yaşamış olmaktan, onun öykülerini okumaktan ve Foça'yı onun adıyla birlikte anmaktan gurur duyduklarını söyledi. Türker, "Halen ilçemizde pek çok ünlü ve güçlü yazar yaşamakta, pek çoğuda yerleşmek için hazırlık yapmaktadır. Foça'nın bir sanat kenti olarak anılmasından, sanatçıların kenti olarak anılmasından da çok mutluyuz" dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren yazarlara ödülleri jüri üyesi yazar Ahmet Önel, yazar Hidayet Karakuş ve Beyhan Türker tarafından verildi.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF  

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!