Foça'da 'Çocuğun gördüğü düştür barış' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Foçada Çocuğun gördüğü düştür barış  sergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 17:46

Foça'da 'Çocuğun gördüğü düştür barış' sergisi

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Foça Barış Kadınları Platformu, çocukların yaşam şartları ve sorunlarını konu alan bir fotoğraf sergisi açtı. Adını Yunan şair Yannis Ritsos'un 'Çocuğun gördüğü düştür barış' dizelerinden alan sergide fotoğrafların yanısıra bir kısmı Goncagül Ağaoğlu Atölyesi'nde çocuklar tarafından yapılan mini seramik heykellerde yer aldı.

Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki 'Çocuğun gördüğü düştür barış' sergisinin açılış törenine Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, gazeteci Bilge Egemen, ilçede yaşayan bazı sanatçı ve yazarlar, STK temsilcileri, platform üyeleri ve sanatseverler katıldı. Foça Barış Kadınları adına açılışta bir konuşma yapan Özlem İşbilir, şairin onlarca yıl önce yazdığı dizelerdeki gibi barışın hep düşlerde mi kalacağını sorguladıklarını, şiddet ve çatışma ortamlarında en çok etkilenenlerin çocuklar olduğunu gözler önüne bir kez daha sermek için bu sergiyi açtıklarını söyledi. Fotoğrafların Foça'nın yanısıra ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşayan çocukları anlattığını belirten İşbilir, "Çocuk ölümlerinin sebeplerinden biri de bu şiddet ve çatışma ortamlarıdır. Sağ kalanların fiziksel ve psikolojik sorunlarını da gözardı etmemek gerekir. Umarız yakın bir gelecekte barış sadece düşlerde kalmaz ve çocuklarımız barış içinde ve yaşamın sunduğu tüm olanaklardan eşit olarak yararlanacakları bir dünyada yaşar. Fotoğrafçılara da onların güzelliklerini çekmek kalır" dedi.

Sergide, Ateş Kızıltuğ, Aynur Ekiz, Ayten Sarıkaya, Bülent Akyöndem, Candan Taşatmanlar, Feride Aksu Tanık, Feriha Arzu Tuncer, Gülru Mumcuoğlu, Güzin Tümer,  Hasan Aytekin, Levent Zülal, Naime Beyazıt, Necdet Özkesen, Nurten Gül, Özgün Öztoprak Linares, Sultan Güner ve Zühal Çetin Özkan'ın tamamı çocukları konu alan toplam 39 fotoğrafına yer verildi. Sergide, fotoğrafların yanısıra bir kısmı Goncagül Ağaoğlu Atölyesi'nde çocuklar tarafından yapılan mini seramik heykellerde beğeniye sunuldu.

Fotoğraflarının satışının da yapıldığı 1 Haziran'a kadar açık kalacak sergi, 10.00 - 19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!